caixa popular

La fi de les xarangues en el Centre de València?

L’Ajuntament de València es planteja prohibir les xarangues en el Centre per a respectar el descans dels veïns

La fi de les xarangues en el Centre de València?
25/01/2018 -

Fa uns dies, València Extra informava de la petició que el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana feia a les diferents administracions públiques, amb l’objectiu que es posaren a la feina per a frenar la contaminació acústica que pateixen alguns barris valencians. Al llarg de 2017, han sigut 804 les queixes que s’han tramitat per sorolls procedents de terrasses, botellons o trànsit de vehicles, entre altres.

I és que la publicació del mapa de soroll de 2017 va deixar palés que, a pesar que la nostra ciutat ha reduït considerablement els sorolls nocius, també és cert que districtes com Extramurs o l’Eixample, segueixen patint problemes que incideixen en la contaminació ambiental. Un fet que suposa “enfrontaments” i malestar entre els veïns del barri.

Aquest mateix problema és el que ve patint els veïns del barri del Carme, una de les zones d’oci per excel·lència de la nostra ciutat. Cada dia, i més especialment els caps de setmana, els veïns es veuen en l’obligació de suportar botellons fins a altes hores o comiats de solter/a, acompanyades de les famoses xarangues. Una sorollosa activitat que podria arribar a la seua fi a Ciutat Vella.

L’associació de veïns del barri ha sol·licitat a l’Ajuntament de València que es prohibisquen aquest tipus d’activitats. I és que tal com informen els veïns, les xarangues poden estar donant voltes per la zona entre tres i quatre hores, la qual cosa impedeix el descans dels residents. Davant aquesta situació, que s’està convertint en alguna cosa insostenible, des del Consistori s’està plantejant la possibilitat de prohibir-les en el Centre de València, igual que ja s’ha fet en altres ciutats com Saragossa, Gandia o Benicàssim.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris