25n
Orgull
Orgull

Lambda mobilitza l’activisme al voltant de les persones trans pel Dia de l’Orgull LGTB+

«Els drets trans són drets humans» és el lema que obrirà la manifestació i que compartiran totes les entitats convidades a aquest acte reivindicatiu

Lambda mobilitza l’activisme al voltant de les persones trans pel Dia de l’Orgull LGTB+
16/06/2021 -

La manifestació del dia 28 de juny, convocada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, serà enguany la cloenda als actes reivindicatius de l’Orgull LGTB+ a València. El lema de la manifestació serà Els drets trans són drets humans: «És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans», com afirma Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

Entre altres novetats de l’acte central de l’Orgull d’enguany a València trobem que la pancarta de capçalera serà portada exclusivament per persones trans, sense participació de vehicles, i amb el final del recorregut al carrer Xàtiva, sense festa a la plaça de l’Ajuntament en acabar la manifestació. A més, totes les entitats convidades a desfilar darrere de la pancarta amb el lema “Els drets trans són drets humans” hauran signat un document amb les reivindicacions del Manifest de l’Orgull 2021 reclamant el govern central la necessitat d’aprovar una llei trans estatal.

En aquest sentit, la imatge del cartell de l’Orgull LGTB+ 2021 representa la lleona del Congrés amb els colors de la bandera trans, en clara al·lusió a la necessitat d’aprovar una llei trans estatal amb urgència. «Les persones trans no podem continuar esperant. Necessitem que els nostres drets siguen reconeguts amb urgència perquè estem fartes de ser ciudadania de segona classe», insisteix la coordinadora del GATT.

La imatge està disponible a la web de Lambda per si les persones participants en la manifestació volen fer-se samarretes o algun altre tipus de material per a participar en la convocatòria que eixirà de L’Albereda (Pont de l’Exposició), a les 20 hores.

El dia anterior, 27 de juny, a les 18 hores, es farà una performance a la plaça de l’Ajuntament a càrrec del grup trans de Lambda, que pretén fer reflexionar la societat valenciana sobre la transfòbia i com aquesta condiciona molt negativament la vida de les persones trans, portant-les en casos extrems fins a la mort per tal de deixar de patir.

A partir del dissabte 19 de juny, els carrers de València s’assenyalaran amb QR al terra en diferents llocs de la ciutat de València per a visibilitzar aquestos espais relacionats amb les reivindicacions LGTB+, de forma especial aquelles que afecten directament les persones trans. Aquesta acció es realitzarà en col·laboració amb Les Naus Centre d’Innovació.

Des de Lambda volen reivindicar, enguany més encara, l’origen històric del Dia de l’Orgull LGTB+ que beu dels disturbis del pub Stonewall als Estats Units d’Amèrica, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca, i animen la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu recolzament a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat.

Més activitats de l’Orgull LGTB+ 2021 a València

A més, al llarg de tot el mes, Lambda està organitzant diferents activitats al voltant de l’Orgull 2021, i del paper de l’activisme LGTB+ al llarg de la història i al moment actual:

Del 14 al 17, via telemàtica
Participació en el cicle de conferències ‘Educa con Orgullo’ de la plataforma educativa Kumubox, sota el títol “Los derechos LGTB+ en la docencia”, a càrrec de la tècnica d’educació de Lambda Amparo Navarro

Dijous 17 i dissabte 26, de 20 a 22 hores
Assaig obert del cor Lambda: “Cantem amb Orgull”, a les pèrgoles del Palau de la música, al Jardí del Túria

Divendres 18, 19:00 hores, al riu
Nova activitat del Túria Queer: Classe d’Autodefensa amb el títol “Si li molesta la teua ploma, clava-li-la!”. Per a participar, cal escriure a voluntariat@lambdvalencia.org

Divendres 25, 18:00h, al canal de youtube de Lambda
La “doble” discriminació: Persones majors LGTB+ i edadisme, amb la participació de la Dra. Sacramento Pinazo, de la Universitat de València.

Divendres 25, 19:30 hores, Centre del Carme Cultura Contemporánea
Programa especial de l’Orgull LGTB+ de la CCCC Ràdio, en directe des del museu

Dimarts 29, 18:00 h, via telemàtica
L’activitat física i l’esport en persones trans: un enfocament cap a les infàncies trans, amb la participació de Elena López Cañada, doctora en activitat física i esport. Formulari per a participar 👉 https://bit.ly/3cuYXUS

8, 15, 22, 29 de juliol, a les 11:00h
Laboratori Dissident. Escola d’estiu de aprenentatge, formació i activisme per la dissidència sexual i de gènere. Per a participar, escriu a voluntariat@lambdavalencia.org.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =