El Palau de la Música reubica el gruix de la seua programació

El Palau de la Música reformarà les sales Iturbi i Rodrigo, on renovarà el sistema de climatització, el pati de butaques, els panells acústics i les plataformes

Guardar

Sala Rodrigo palau de la musica
Sala Rodrigo palau de la musica

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que el Palau de la Música de València ha reubicat en distints espais de la ciutat la programació prevista per a enguany, per tal de renovar les instal·lacions del Palau i reformar totes aquelles que ho necessiten, 30 anys després de la seua construcció. L'auditori del Palau de les Arts, la Llotja de la Seda, el Teatre Principal, el Palau de Congressos, l'Almodí, El Teatre el Musical (TEM) i l'Espai Rambleta són, fonamentalment, els espais culturals que acolliran la programació per a l'any 2019/2020, ha dit Tello.

El Palau de la Música afronta unes obres "necessàries per a solucionar diferents problemes estructurals i que serviran per a fer més eficient energèticament el recinte, construït segons els paràmetres de fa 30 anys, i que necessita actuacions per modernitzar-lo i per millorar la instal·lació en l'àmbit estructural. Estem parlant d'unes obres de gran envergadura, que convertiran el Palau de la Música en un espai referent a l'Estat espanyol", ha dit Tello.

Per aquest motiu, des de la regidoria de Cultura i l'organisme autònom del Palau de la Música s'ha reubicat la major part de la Programació General del Palau (Orquestra de València i Orquestres Internacionals) de la temporada 2019-2020, i es mantenen actuacions com la prestigiosa Filharmònica de Viena i Zubin Mehta, la Royal Philharmonic i Zuckerman, les Simfòniques de Bamberg i Frankfurt, i els intèrprets Cecilia Bartoli, Grigori Sokolov, Javier Camarena i Mischa Maisky.

Així mateix, les activitats programades dels cicles "Cambra al Palau", "Rock, pop..., al Palau", "Jazz a Poqueta Nit", "Palau Electrònic", "Emergents al Palau", "Menut Palau", "Literatura i Pop al Palau" i "Les Arts en Paral·lel" també es desenvoluparan amb normalitat, amb el canvi d'ubicació previst.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha manifestat que el Palau de les Arts és el centre on més concerts es desenvoluparan, amb 23 programes, i el Teatre Principal de València i el Palau de Congressos n'albergaran, entre els dos, sis concerts més. En total, els 29 concerts d'abonament dels que consta la temporada 2019/20. Tots aquests concerts programats mantenen els músics, formacions, director i repertori ja presentats el passat juliol.

D'altra banda, el Palau de les Arts acollirà també el concert del Dia de la Comunitat Valenciana, dirigit per Ramón Tebar, que se celebrarà el 8 d'octubre. També el concert del Premi Iturbi d'enguany, amb Rubén Gimeno, que tindrà lloc el 27 de setembre.

El TEM, l'Espai Rambleta i La Mutant albergaran els altres cicles de la programació. Hi haurà dos tipus d'abonament, un general i un altre específic de l'Orquestra de València, amb els seus corresponents preus de localitats soltes. La venda d'abonaments i localitats tindrà lloc a finals del present mes de setembre.

Començarà l'abonament el 22 d'octubre a l'Auditori de Les Arts, amb l'Orquestra de València, l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, el Cor de Xiquetes de l'Orfeó Català i María José Montiel, dirigits per Ramón Tebar, interpretant la Simfonia núm. 3 de Mahler.

La formació simfònica valenciana també pujarà al Palau de les Arts el 31 d'octubre, dirigida per Pablo Heras Casado amb el concert de piano núm. 1 de Beethoven, el 14 de novembre amb Karel Mark Chichon i Boris Giltburg, el 21 de novembre amb Ramón Tebar i les simfonies núm. 9 i 10 també de Beethoven, el 28 de novembre amb Tebar i el violoncel·lista Mischa Maisky, el 12 de desembre amb Eiji Oue, el 20 de desembre amb Tebar i el tenor Joseph Calleja, el 6 de febrer amb Tebar i Juan Pérez Floristán, el 28 de febrer amb Alexander Soddy i Maria Dolores Vivó, el 27 de març amb Tebar, Viktoria Mullova i Ofelia Sala, 7 de maig amb Francisco Coll i el 19 de juny amb Tebar i Uri Caine.

Al Teatre Principal, l'Orquestra estarà present el 17 d'abril, dirigida per Jordi Francés i amb Carlos Apellániz dins del Festival Ensems, el 14 de maig amb Enrique Arturo Diemecke i Josu de Solaun, el 22 de maig amb Josep Vicent i Damián Martínez, el 5 de juny també amb Tebar amb la Simfonia núm. 3 de Beethoven i el 12 de juny amb Leonard Slatkin.

Respecte a les formacions i solistes internacionals, l'Auditori del Palau de Les Arts també albergarà els concerts de la Filharmònica de Viena i Janine Jansen, dirigits per Zubin Mehta, el 26 d'abril, la Mahler Chamber Orchestra amb Mitsuko Uchida el 15 de gener, les simfòniques de Franckfurt i de Bamberg el 26 de gener i l'11 de febrer respectivament, la Budapest Festival Orchestra el 25 de març i els pianistes Grigory Sokolov el 20 de febrer i Javier Perianes el 26 de maig. A més, la Sala Principal de Les Arts albergarà el recital de Javier Camarena el 4 de febrer i a Cecilia Bartoli el 5 d'abril.

Al Palau de Congressos actuaran Mischa Maisky l'1 de desembre i els Xiquets Cantors de Viena l'1 de març. Mentre que al Teatre Principal de València anirà la Royal Philharmònic i Pinchas Zuckerman el 20 de maig.

CONCERTS DE L'ORQUESTRA DE VALÈNCIA, FORA D'ABONAMENT

L'Orquestra de València també interpretarà concerts fora de l'abonament com el del 8 d'octubre amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, a l'Auditori de Les Arts, dirigit per Tebar. A la Llotja de València el 17 de gener amb la pianista Valentina Lisitsta i Josep Caballé-Domènech com a colofó de l'any Sant Vicent Ferrer i el 3 d'abril a la Seu de València amb la Missa en do de Beethoven. Al Teatre El Musical TEM el 6 de març amb Anne Manson i la violinista Esther Vidal en commemoració del Dia de la Dona. A l'Auditori de Castelló anirà el 10 de gener amb Cristóbal Soler i Francisco Catalá, el 14 de febrer amb Tebar i Vadim Repin i el 24 d'abril amb Tebar també i Vicente Llimerá, mentre que l'ADDA d'Alacant serà el 30 d'abril amb Enrique García Asensio i Anabel García.

SOCIETAT FILHARMÒNICA, ALTRES CICLES I PALAU OBERT

Està previst que els concerts de la Societat Filharmònica de València tinguen lloc a la Fundació Bancaixa. El Cicle "Cambra al Palau" tindrà lloc a L'Almodí de València i comença el 24 de setembre amb el Quinteto Casulana. El mateix espai també albergarà el veterà cicle "Les Arts en Paral·lel". Per altra banda, els cicles "Emergents al Palau" i "Jazz a poqueta Nit" està previst que tinguen lloc a La Mutant. Espai Rambleta serà l'escenari on actue Jorge Drexler el 12 i 13 de febrer dins del cicle "Rock, pop...al Palau". Mentre s'estan estudiant els recintes disponibles per a les actuacions de Depedro, i Sènior i el Cor Brutal l'any 2020.

"Palau Electrònic" segueix al Palau de la Música amb la seua programació en la Terrassa que dóna al riu i "Literatura i pop al Palau" continuarà celebrant-se a la sala Martín i Soler de l'auditori valencià. Així mateix, el cicle "Menut Palau" es desenvoluparà a l'Almodí, La Rambleta, Les Drassanes, Teatre El Musical TEM i diversos museus de Ciutat Vella.

Al llarg dels pròxims dies, es donarà a conéixer els recintes on se celebraran aquells concerts de la Programació General del Palau pendents d'ubicació: el concert del 5 de noviembre de María Dueñas al violí de l'Orquestra Nacional de Rússia; el concert del 8 novembre d'Elisabeth Leonskaya d'Orquestra de València; el del 15 desembre de l'extraordinari participatiu Oxford Voices/Instruments of Time and Truth d'El Messies de Haendel; el del 18 desembre de Capella Ministrers, el del 10 març de La Dispersione, del 21 de març de Nancy Fabiola Herrera de l'obra María de Buenos Aires, de l'1 d'abril de l'Orchestra of the XVIII Century de La Passió segons Sant Mateu i del 15 d'abril de Trondheim Soloits.

Finalment, Glòria Tello ha volgut agrair a totes les sales que acolliran les actuacions del Palau de la Música la seua col·laboració i, especialment, al Palau de les Arts per haver facilitat la programació de 23 obres en el seu auditori.

Arxivat a:

Destacats