25n
25N
25N

El Museu de Paterna inaugura la seua programació de tardor demà 5 d'octubre

El Museu de Paterna inaugura la seua programació de tardor demà 5 d'octubre
04/10/2019 -

El Museu de Ceràmica de Paterna ha presentat el programa d’activitats que ha organitzat per als pròxims mesos per a donar a conéixer entre la ciutadania el patrimoni ceràmic i arqueològic de la localitat.

Tal i com ha anunciat el regidor de Biblioteques i Museus, Lucas Jodar, “s’ha organitzat una variada programació dirigida a totes les edats perquè tant veïns i visitants puguen descobrir l’àmplia herència cultural i artística de la localitat d’una manera didàctica”.

A més, dins de la programació el regidor ha destacat l’exposició que s’inaugura demà i que sota el nom de “Relectures” busca oferir una interpretació de la col·lecció del Museu des d’una perspectiva de gènere.

“La iniciativa naix amb l’objectiu de generar nous discursos en els visitants que els permeten reflexionar sobre el paper de la dona, dels mites patriarcals o de la desigualtat social entre homes i dones a través de la història de l’art”, ha explicat Jodar.

Les activitats començaran demà dissabte, 5 d’octubre, amb una jornada d’activitats gratuïtes en la plaça del Poble des de les 11 a les 14 hores, amb tallers de ceràmica i arqueologia, que es desenvoluparà en un jaciment experimental instal·lat per a l’ocasió.

El dissabte 26 d’octubre es realitzarà un taller de maquetes que versarà sobre l’Edat del Bronze. Dirigit a menors de 8 i 12 anys, els assistents reproduiran un habitatge de la Lloma de Betxí i aprendran les formes de vida de fa 4.000 anys. L’activitat comptarà amb dos torns a les 10 i a les 12 hores.

El mes de novembre es dedicarà a l’aprenentatge de la tècnica del Socarrat. Per a això es durà a terme un taller que es dividirà en tres sessions els dissabtes 9, 16 i 23, en la qual es realitzaran reproduccions de Socarrats del segle XV sobre taulells emprant la tècnica tradicional. A més, el taller està vinculat al projecte “Relectures”, de manera que la temàtica de l’obra serà les noves masculinitats.

Dins de la programació d’activitats també tindrà lloc una jornada de senderisme cultural que se celebrarà el diumenge 1 de desembre. Amb un recorregut de 15 km, l’excursió s’iniciarà en el Museu i inclourà una visita al bosc de la Vallesa, passant per jaciments arqueològics i zones naturals del parc del Túria.

Les activitats finalitzaran el dissabte 21 de desembre amb un taller en la plaça del poble de decoració ceràmica inspirada en l’artesania paternera del segle XIII, en verd i manganés.

Totes les activitats seran gratuïtes i per a participar serà obligatòria la inscripció prèvia a través de la seu electrònica de la web municipal www.paterna.es, a excepció de la jornada de senderisme, la inscripció del qual es realitzarà al Parc Natural del Túria a través del correu parc-turia@gva.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 9 =