25n
25N
25N

Foios mostra el seu “Orgull des de casa” amb una programació LGTBI on-line

El programa comença el diumenge 28 de juny amb la lectura del manifest

Foios mostra el seu “Orgull des de casa” amb una programació LGTBI on-line
26/06/2020 -

Amb l’arribada del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, des de la Regidoria de Polítiques LGTBI+ de l’Ajuntament de Foios, s’ha preparat una programació especial per a reivindicar els drets i llibertats de totes les persones.

Per a aquest any, davant la situació sanitària, les activitats es traslladen a l’àmbit digital, i més concretament, a les xarxes socials municipals, per a viure l’“Orgull des de casa”. La programació començarà el mateix diumenge 28 amb la lectura virtual del manifest LGTBI a les 12 de migdia. Seguirà el dimarts 30 amb la primera de les activitats infantils, “La Caixeta dels Mil Contes: Diversitat Familiar”, una combinació de lectura amb vídeos, jocs i altres activitats digitals per a descobrir realitats que inclouen la diversitat familiar, mostrant els diferents models de famílies i els elements comuns que asseguren un entorn de protecció i estima.

L’endemà, 1 de juliol, serà el torn per a les “Geografies simbòliques dels drets LGTBI”, un recorregut fotogràfic amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat a la situació discriminatòria que se sofreix en diferents societats i cultures del planeta, alhora que reafirma i celebra la multiplicitat d’identitats i sexualitats humanes.

Dijous 2 serà de nou torn per al públic infantil amb “Famílies de colors”, que consta del curtmetratge “Vent del Garbi” i d’un taller que propose una sèrie de dinàmiques per mostrar la varietat de models familiars existents en l’actual societat.

Divendres 3, amb el “Cine i activisme LGTBI”, es mostrarà com la gran pantalla és una ferramenta eficaç per explicar, difondre i visibilitzar diversos esdeveniments històrics i socials. Aquest taller realitzarà un viatge a través de les pel·lícules que han permés rastrejar la conformació i el desenvolupament del moviment d’alliberació sexual. A més, aquest recorregut ofereix una guia en format audiovisual sobre el desenvolupament de les identitats LGTBI i la seua lluita per a aconseguir la igualtat jurídica i social a través dels documentals i ficcions més significatives.

Finalment, la programació acabarà el dissabte 4 amb la celebració on-line de l’orgull, des de les 19.00 hores, amb el lema “Sororitat i feminisme per a transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!”, que tindrà lloc íntegrament a les xarxes socials.

A més, des de la regidoria, es convida a tots els veïns i veïnes a emplenar els balcons amb banderes LGTBI, i junt amb els arcs de Sant Martí que ja decoren el poble, omplir els carrers i cases de color.

Complementàriament, des del 28 de juny i fins al dissabte 4 de juliol, la Mancomunitat del Carraixet organitza un ‘Kahoot Challenge’ LGTBI.

Mónica Chirivella, regidora de polítiques LGTBI, ha destacat que “es tracta d’una activitat molt necessària, que s’hauria de fer més, però és un bon punt de partida. Sempre es necessita el suport de les associacions i de la població en general, i nosaltres com a administració, hem fet un pas endavant, ara quan encara s’estan posant en dubte drets i llibertats de la població, aleshores és necessari una setmana carregada d’activitats”. Respecte al format digital, Chirivella ha assenyalat que “davant l’actual situació sanitària, amb la responsabilitat que tenim com a administració, no volíem congregar al veïnat quan podem fer-ho de forma on-line. A més, aquest fet permetrà que la gent puga accedir lliurement als continguts una volta estiguen penjats, ja que quedaran permanentment allotjats a les xarxes socials municipals i consultar-los sempre que vulguen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =

CCCC