25n
25N
25N

La Mutant tanca la temporada carregada de varietat artística

La nova Directora, Marta Banyuls, ha presentat la programació de tardor-hivern al costat de Maite Ibáñez

La Mutant tanca la temporada carregada de varietat artística
16/10/2019 -

La Mutant, la sala “polivalent” de la cultura valenciana, no haurà de lamentar la temuda “aturada” que podia produir-se entre concursos, temps i eleccions. “Entenem que La Mutant és un espai polivalent, participatiu amb el públic, i que havíem d’abordar la programació per a evitar que es parara“, ha iniciat Maite Ibáñez, Regidora d’Acció Cultura.

Perquè la sala funcione, assegura Ibáñez, “és important comptar amb una persona responsable”, ha assenyalat abans de presentar a Marta Banyuls. Ella és, des del passat quatre d’octubre, la nova coordinadora artística de l’espai. “Aportarà moltes idees i treballs interessants per a aquest espai i, també, per a la Cultura de València”, ha presentat la Regidora.

Banyuls dirigeix, des de fa unes setmanes, la gestió de la sala. Encara que ha aconseguit el comandament després d’un concurs en el qual ha presentat el seu programa i projecte per a l’espai, el tancament de temporada actual ja “venia fet”. No obstant això és, assegura, una programació amb la qual se sent “molt còmoda“.

“És una mostra d’eixiu de la societat que els governants aposten per la cultura, com fa aquest equip de govern”, ha iniciat la nova Directora. Segons ha explicat, el projecte que va presentar per a optar al lloc es va fer “sense conéixer pressupost ni personal”, per la qual cosa caldrà “adaptar-ho a la realitat”: “En fer un projecte, sempre es va a màxims. Cal adaptar-se a la partida marcada, que no és gens menyspreable”.

Assegura que la seua nova aposta per la Mutant, de la qual revelarà més detalls més endavant -de moment se centren en el tancament d’aquesta temporada-, anirà més enllà de només la programació. “Per a mi la creació no és el fet que ocorre en l’escenari. Va més enllà de la caixa negra”, ha assenyalat. Assegura que cal abordar conceptes més enllà de l’espai físic de la sala, “sense donar l’esquena a la realitat del barri” i en relació amb els usuaris: “Sense el públic no som ningú”. Amb la nova imatge de la sala, basat en les seues “mutacions”, ha presentat el programa per a aquests pròxims mesos.

Varietat estacional

El primer espectacle, el pròxim 18 i 19 de novembre, serà El Tratamiento, Premi Nacional de Teatre en 2017. No obstant això, no sols acull arts escèniques: també hi ha masterclass com la de Carlos Arriaga, gales de premis com els d’Ovidi o Control Freak, he fins i tot un recorregut per l’evolució de la dansa espanyola amb Bailes Colaterales.

Banyuls ha assenyalat que, des de ja i especialment de cara a la futura temporada, vol revisar “el treball que es fa per a atraure el públic” per a, així, amb el seu “gran equip”, poder veure com millorar-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =