25n
25N
25N

Hui arranquen un fum d'activitats en el Palau amb "El Nadal és valencià"

Hui arranquen un fum d'activitats en el Palau amb "El Nadal és valencià"
21/12/2018 -

El Palau de la Generalitat s’ha vestit de gala a partir de hui per a viure una infinitat d’activitats emmarcades en la campanya “El Nadal és valencià”. Des d’òpera fins a dansa, i a la plaça Manises s’oferirà un concert gratuït de La Habitación Roja, tal com ha explicat la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano.

Com a part de la campanya nadalenca, el Palau obrirà les portes als i les visitants tots els dies, a excepció dels festius. Els grups d’escolars, que podran accedir al Palau els matins de tots els dies no festius, faran un recorregut didàctic guiat per a donar-los a conéixer la història de l’edifici i la institució.

A més, el Pati Gòtic acollirà fins a la primera setmana de gener actuacions musicals, ballet i òpera, a més d’espectacles per al públic infantil. El 21 de desembre, el Palau serà la seu del Festival de Nadales, a càrrec del Conservatori Professional de Música de València, que omplirà l’edifici de música a les 18.00 hores.

El dia 23 serà el torn del cine de la mà de Puk Cinema Caravana, amb una projecció de curts d’animació que tindrà lloc tant en horari de matins, de 10.00 a 13.00 hores, com de vesprades, de 16.00 a 19.00 hores. Els més menuts, a més, podran gaudir de l’actuació musical ‘Nadal a ritme de rock’, el 27 de desembre a les 18.00 hores.

El Palau també acollirà òpera, ballet i música de bandes i de cambra. El 28 de desembre, el Pati Gòtic rebrà l’alumnat del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, a les 20.00 hores, mentre que el dia 29 serà el torn del Conservatori Professional de Dansa, a les 19.30 hores. Un quartet de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana oferirà un concert el 30 de desembre al migdia, mentre que el concert de Cap d’Any, que serà el 2 de gener, anirà a càrrec del Conservatori Professional de Música de València, que actuarà al Palau a les 19.00 hores.

A més, el 3 de gener a les 19.00 hores es representarà un espectacle d’ombres xineses amb productes nadalencs; i el dia 4, els valencians La Habitación Roja oferiran l’últim concert de les festes, a la plaça de Manises a les 20.00 hores.

Actes a Alacant i Castelló

La programació teatral i musical continua a Alacant i Castelló. A Alacant, el Teatre Wagner d’Aspe acollirà el 28 de desembre al migdia la representació de l’obra infantil en valencià ‘Martina i el bosc de paper’, mentre que el 2 de gener serà el torn de la versió en castellà, que es representarà a les 18.00 hores al Centre Cultural Eusebio Sempere d’Onil. A més, a la Casa de les Bruixes, el 4 de gener a les 17.00 hores, es representarà l’obra per a tots els públics ‘La sopa de pedres’.

A Castelló, la Casa dels Caragols acollirà el 28 de desembre a les 20.00 hores el concert de Los Simples, mentre que el 4 de gener a les 20.30 hores serà el torn de la Coral Vicente Ripollés, que oferirà el concert ‘La història de Nadal’.

‘Tapeart’ nadalenc al Palau

La seu de la Generalitat s’ha decorat enguany a partir d’una intervenció artística amb ‘tapeart’, o cintes adhesives de colors, per part del col·lectiu TAV, que ha reinterpretat a les finestres exteriors de l’edifici els motius arquitectònics de l’interior (paviments, frescos, teginats…) amb colors nadalencs.

Al Pati Gòtic, a més, s’ha col·locat un arbre de Nadal amb boles que representen productes amb denominació d’origen valenciana; un ‘photocall’, o fotoreclam, interactiu i una instal·lació amb cintes que s’entrecreuen, que simbolitzen els productes que viatgen des de la Comunitat a tot el món.

A més, al Pati i a altres sales del Palau es pot visitar, fins al 31 de gener, l’exposició “La memòria del Regne, 600 anys de la Generalitat Valenciana”, que recopila objectes i documents relatius a la història de la institució, que enguany compleix sis segles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 13 =