25n
25N
25N

El MuVIM tindrà una àmplia programació per al Dia Internacional i la Nit Europea dels Museus 2019

El MuVIM tindrà una àmplia programació per al Dia Internacional i la Nit Europea dels Museus 2019
15/05/2019 -

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, ha preparat una intensa programació d’activitats per a tots els públics amb motiu del Dia Internacional i la Nit Europea dels Museus 2019. Des del 15 al 19 de maig, se celebraran tallers, espectacles, contacontes, visites guiades i moltes més activitats gratuïtes.

Dia Internacional dels Museus

Sota el lema ‘Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició’, el dissabte 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus 2019, centrat enguany en els nous papers que exerceixen els museus com a actors actius en les seues comunitats. El paper dels museus en la societat està canviant i aquests s’estan reinventant contínuament per a ser encara més interactius, centrats en l’audiència, orientats a la comunitat, inclusius, flexibles, adaptables i mòbils. S’han convertit en eixos culturals que funcionen com a plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden co-crear, compartir i interactuar.

La programació comença amb el taller infantil ‘Deixa la teua petjada’, en col·laboració amb el Festival 10 Sentits, el dimecres 15 de maig. A més, en el marc del festival, el divendres 17 a les 11h, tindrà lloc la jornada ‘Expressar-te’, trobada entre agents de diferents àmbits i sectors relacionats amb l’art, entés com a eina d’acció i transformació social. Per a tancar les activitats dins del Festival 10 Sentits, el diumenge 19 de maig a les 12h, Budapest Dance Theatre oferirà l’espectacle de ball ‘Boundless’. En aquest espectacle el coreògraf Peter Juhasz explora els límits del moviment i les eines no verbals d’expressió de l’individu.

Durant aquests dies el MuVIM també oferirà visites guiades a les exposicions ‘Fragments: Laura Silleras’, ‘Pierre Verger. Un viatge fotogràfic per l’Espanya republicana (1935)’ i ‘DVBÓN. Un artista republicà (1909-1952)’, a més del programa de visites temàtiques a la maqueta del Pare Tosca —a càrrec de diferents especialistes—, que se centraran en algun aspecte concret de la ciutat i de la societat valenciana.

Entre les activitats per al públic infantil destaquen les visites teatralitzades ‘Els espantanens al MuVIM’ que tindran lloc dissabte i diumenge, i les places del qual es van esgotar en poques hores. D’altra banda, els més xiquets podran aprendre diferents conceptes de la Il·lustració amb diversos contacontes el dissabte 18 i diumenge 19 a les 12:30h.

Nit Europea dels Museus

El MuVIM també se suma a la celebració de la Nit Europea dels Museus, el dissabte 18 de maig, amb tres visites nocturnes a l’exposició permanent ‘L’Aventura del Pensament’. La visita dura 70 minuts i és necessari fer la reserva prèvia telefonant al 96 388 37 30.

Totes les activitats són gratuïtes i algunes requereixen reserva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

museo prehistoria