25n
25N
25N

La festa de l'embotit impregna els carrers de Requena en la XXVII edició

La Mostra se celebra del 7 al 9 de febrer i es calcula que se serviran més de 6000 quilos d’embotit

La festa de l'embotit impregna els carrers de Requena en la XXVII edició

Requena ja es prepara per a la gran festa de l’embotit que tindrà lloc aquest cap de setmana del 7 al 9 de febrer en el Recinte Firal del municipi. Els visitants que s’aproximen podran gaudir d’un cap de setmana gastronòmic amb l’embotit de protagonista principal, en una festa que combina tradició, història del poble i gastronomia. Serà la XXVII edició de la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena

Les opcions són múltiples pels amants de l’embotit: llonganissa, salsitxó, sobrassada, botifarra de ceba, güeña, “gos” o orsa, i es recomana acompanyar la degustació d’un bon vi que potencie els sabors. Les previsions indiquen que se serviran més de 6000 quilos d’embotit elaborats artesanalment. Per a poder participar en la degustació caldrà adquirir uns tiquets el preu dels quals serà de 8 euros el divendres i de 10 euros el dissabte i el diumenge. El tiquet inclou quatre degustacions d’embotits de Requena, dos de vi de Requena i una entrada per a un museu o monument que es podrà utilitzar durant un any.

Durant el cap de setmana, l’Ajuntament de Requena organitza diverses activitats que començaran el divendres a les 12h del migdia i acabaran el diumenge a les 19h. L’artista valencià Pep Gimeno “Botifarra” o la humorista i actriu Ana Morgade són alguns dels rostres més coneguts que participaran en la festa durant el cap de setmana. A més, també s’organitzarà un mercat ambulant artesanal on poder comprar productes típics de la regió i activitats per a nens.

Quant al transport, Renfe ha anunciat que augmentarà el nombre de places amb descomptes promocionals els dies de la Mostra en els bitllets d’AVE des de Madrid i Conca. També l’Ajuntament de Requena ha volgut posar facilitats i ha anunciat que oferirà un servei gratuït d’autobusos des del Recinte Firal al centre del municipi i viceversa, així com des de l’estació de l’AVE al Recinte Firal.

Programació

Divendres 7 de febrer
12:00h. Obertura de la XXVII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.
18:00h. Actuació de Majors amb Alegria. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
19:00h. Actuació de dansa de l’alumnat de l’Escola de Dansa Mireia Cabau. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
20:00h. Exhibició de ball de FitDance Studio. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
20:00h. “Botifarra a banda” amb Pep Gimeno “Botifarra” i la Banda de la SM Santa Cecilia de Requena dins del programa Sonora Circuit de la Música Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura. Teatre Principal de Requena.

Dissabte 8 de febrer
18:00h. Lliurament de premis I RuteoVino i Tapa FEREVÍN a la millor tapa. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
20:00h. “Conductes alterades” amb Ana Morgade i Canco Rodríguez. Teatre Principal de Requena.

Diumenge 9 de febrer
12:00h. Concurs de Cachulí. Inscripcions prèvies del 28 de gener al 4 de febrer. Pati posterior de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
12:30h. Actuació de Cantares Vells. Edifici Multifuncional del Recinte Firal
18:00h. Sorteig entre els participants de les degustacions de l’I Ruteo Vi i Tapa FEREVÍN.Edifici Multifuncional del Recinte Firal.
18:30h. Lliurament de premis Concurs Creatiu ” L’embotit en la meva localitat”. A continuació Clausura de la XXVII Mostra de l’Embotit Artesà i de Calidad de Requena.

Horari de la Mostra

Divendres de 12 a 21 hores
Dissabte de 10 a 21 hores
Diumenge de 10 a 19 hores

LLoc de celebració

Edifici Multifuncional del Recinte de la Fira ubicat en el carrer Desvío Carretera, 152, 46340 Requena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + cinc =