25n
25N
25N

Tota la programació de la 7a Mostra Viva del Mediterrani: del 5 al 20 d'octubre

Una de les temàtiques principals de la Mostra Viva 2019 seran les migracions, l’exili i problemes als quals s’enfronten els països mediterranis

Tota la programació de la 7a Mostra Viva del Mediterrani: del 5 al 20 d'octubre
20/09/2019 -

Aquest matí en el Centre del Carme s’ha presentat la setena edició de la Mostra Viva del Mediterrani, que tindrà lloc del 5 al 20 d’octubre de 2019 en diferents punts de la ciutat de València. Seran dues setmanes plenes d’activitats i esdeveniments culturals entorn de creadors i creadores de diferents països del Mediterrani, en una celebració de la cultura que comparteixen.

Durant la presentació, s’ha comptat amb la participació de Vicent Gregori, director tècnic de la Mostra, Vicent Garcés, president d’honor i María Colomer, presidenta de la Mostra Viva. A més, també ha acudit la regidora Luisa Notario, que ha donat el seu suport a l’esdeveniment.

El lema de la setena Mostra Viva del Mediterrani és “El mes més Mediterrani”, amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada entre la diversitat d’artistes de països mediterranis. A més, octubre serà el mes de la cultura del Mediterrani, ja que a més de la Mostra Viva, se celebrarà la Mostra de Cinema Mediterrani, també a València.

Enguany, la Mostra es pivotarà sobre tres temàtiques centrals, que estan en aquests moments a l’ordre del dia pel nostre territori, com són l’exili i les migracions. Hi haurà un espai per a refugiats, trobada d’escriptors de tot el Mediterrani, així com un espai de gastronomia, amb Cuines Migrants. Els diferents problemes que afronten hui dia els països mediterranis seran el centre dels debats: la situació política en llocs com Egipte o Palestina, els conflictes a Iran o Síria…

L’altre tema de la Mostra Viva 2019 serà la joventut, donant veu als i les creadores més joves i debatent sobre la seua situació actual. També la programació estarà repleta d’activitats educatives escolars i per a tota la família. Finalment, un espai molt important d’aquesta setena edició de la Mostra Viva serà la presència de dones, en concret joves artistes.

Programació 7a Mostra Viva del Mediterrani

@mostraviva

Dins de la Mostra Viva del Mediterrani de 2019, es podrà gaudir de diferents esdeveniments, centrats en diferents disciplines artístiques.

En primer lloc, entre el 4 i 13 d’octubre seran els dies d’Arts del Carrer, amb malabars, equilibristes, pallassos, tallers per als més menuts  i molt més. Aquestes activitats, on el circ tindrà un paper essencial, es podran gaudir en el Jardí del Palau de la Música.

La Mostra d’Arts Visuals, d’artistes de països mediterranis i l’autora del cartell de la Mostra Viva d’enguany, Sandra Figuerola, s’inaugura el pròxim 5 d’octubre en el Centre de Cultura Contemporània.

La Trobada de Música del Mediterrani tindrà lloc entre els dies 10 i 13 d’octubre, en el Teatre El Musical del Cabanyal. El dia 20 serà el tancament de la Mostra i se celebrarà amb un concert en el Centre del Carme.

L’Encontre d’Escriptors, una de les activitats més esperades, serà en el mateix Centre del Carme entre els dies 17 i 20 d’octubre. Poetes, novel·listes, narradors orals i recitadors de diferents països s’ajuntaran per a recitar poemes i parlar sobre exilis, migracions i viatges.

Finalment, l’Aplec de Dansa del Mediterrani, que comptarà amb els millors ballarins i ballarines de totes dues costes mediterrànies per a pujar-se a l’escenari de la Sala Off entre els dies 17 i 19. A més, també es podrà gaudir dels balls en l’espai públic, el dia 17 en l’Estació del Nord i el 19 a les Torres de Serrano amb “Un Mar de Dansa”.

També formaran part de la programació de la 7a Mostra Viva tallers per als més xicotets i tota la família entre els dies 6 i 13 d’octubre. D’altra banda, les mostres de Gastronomia (els dies 12 i 19), de Videocreació (14 i 15) i Debats sobre joves creadores (els dies 7, 8 i 15 en La Nau), completaran la programació.

Tots els esdeveniments i la informació sobre la Mostra Viva del Mediterrani 2019, es pot trobar en la seua pàgina web, mostraviva.org.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

CCCC
torrent