25n
25N
25N

Manises encara la recta final de Moros i Cristians, una de les festivitats més importants de la localitat

L’Alcalde, Jesús Borràs, ressalta la importància de l’esdeveniment per al municipi i els seus 41 anys de celebracions

Manises encara la recta final de Moros i Cristians, una de les festivitats més importants de la localitat
03/07/2019 -

Una de les principals festes de Manises i de l’Horta Sud entra en la seua recta final. “Són sens dubte una de les festes més importants de la localitat, junta a les de la Patrona i la de la Ceràmica”, apunta Jesús Borràs, l’alcalde de la localitat. Divendres que ve donaran inici els esdeveniments principals amb la “licitada”.

El pròxim cinc de juny a les 22.30 serà quan comence, i s’espera una gran afluència de públic. L’alcalde assenyala que són unes festes amb molt d’arrelament que en nou anys compliran mig segle d’història: “Porta fent-se des del 79“. Es tracta, assegura, d’una de les festivitats de Moros i Cristians “més importants de la comarca, si no la que més”.

Borràs ha assenyalat la importància de la festa per a la localitat, des de les arrels però també de l’economia: “Ve molta gent de pobles de voltant, omplen el poble i omplen els bars. Fan que es moga l’economia”.

Unes festes que, encara que enguany “han avançat el pregó”, mantenen “la línia tradicional”. El capità moro serà César Corzo, pertanyent a la comparsa La Mitja Lluna, mentre que el capità cristià serà José Vicente Montesa.

Serà el quatre i el sis quan es representen, al costat del castell disposat, el teatre que rememora la lluita. Onze comparses tenen programades diferents activitats al llarg de tota la setmana, des de festes de disfresses i revetles fins a la tradicional xaranga de l’aigua.

El dijous quatre de juliol, a les 23.30, serà el torn de l’Ambaixada Mora al Castell, en el pàrquing del metre de Manises. El divendres, a les 21.30, la pujada de les bandes cristianes, mentre que una hora més tard es farà la desfilada de Moros i Cristians, que finalitza amb el capità moro.

El dissabte sis de juliol, a les 23.30, li tocarà a l’Ambaixada Cristiana, en el mateix pàrquing. El dia s’acomiadarà a les dotze de la nit amb l’Orquestra L’Ànec. L’últim dia de la festa, el diumenge, la pujada de bandes mores es realitzarà a les 19.30, per a una hora després la desfilada de Moros i Cristians i el Capità Cristià, que acomiadarà la festa fins a 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dos =