25n
25N
25N

Un desembre carregat de música al Teatre Principal de València

Descobreix tota la programació per a aquest mes de desembre al Teatre Principal de València

Un desembre carregat de música al Teatre Principal de València
27/11/2019 -

Una programació en clau valenciana és el que ha preparat l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per a aquest mes de desembre. En aquesta ocasió, el Teatre Principal de València ha sigut l’escenari triat per a acollir un programa carregat de música i cultura popular, que va en la línia de professionalitzar el sector i subratllar el treball dels artistes valencians.

Així, com ha detallat la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, la programació arrancarà amb la segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que tindrà lloc el pròxim 12 de desembre a les 22.00 hores. Una gala en la qual es pretén que els valencians i valencianes “coneguen i reconeguen als nostres artistes, i es consolide el star system musical valencià”.

La programació en el Teatre Principal es completarà amb un concert commemoratiu del 30 aniversari del grup Amores – 13 de desembre a les 20.00 hores -; l’actuació de Pep Botifarra & Pau Chafer juntament amb l’Orquestra Simfònica Banda Primitiva de Llíria – 15 de desembre a les 20.00 hores -; i el Ball de Torrent, homenatge a Salvador Mercat, fundador del grup de danses Alimara – 21 de desembre a les 20.00 hores -.

No obstant això, les cites amb la cultura van molt més enllà i, com ha recordat Marga Landete, els valencians i valencianes també podran gaudir del Cant de la Sibil·la; així com d’altres esdeveniments com els concerts del Cor de la Generalitat; el cicle Sonora; el cicle de Joves Intèrprets; o la Trobada de la Jove Orquestra. Tota la informació es pot consultar a través de la web ivc.gva.es

Finalment, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha volgut recordar la gran aposta que des del Govern del Botànic s’està fent en matèria de Cultura. D’aquesta manera, ha assenyalat que el pressupost en aquesta àrea s’ha augmentat en un 65% respecte a 2015. Així, per a 2020, el pressupost en Cultura ascendirà a 130,3 milions d’euros, mentre que la partida per a l’IVC augmenta un 10%, passant de 38,5 milions a 42,5 milions d’euros.

El Cant de la Sibil·la

La tradició de representar el Cant de la Sibil·la torna a la catedral de València per 8é any consecutiu, com a preludi al Nadal, el divendres 29 de novembre a les 19.30 hores, i amb accés gratuït.

La catedral de València acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la Nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l’Antiga Corona d’Aragó. El concert estarà precedit pel tradicional Toc a Matines dels campaners de la catedral de València.

En la primera part del concert s’interpretarà la recuperació històrica de l”Epístola Farcida de Sant Esteve’, anònima del segle XIII, que es conserva en la catedral de València. La interpretació d’aquest concert es realitzarà amb els instruments rèplica dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la catedral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 20 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell