25n
25N
25N

Nou companyies valencianes participaran en el festival Tercera Setmana, que tindrà quatre estrenes absolutes

Nou companyies valencianes participaran en el festival Tercera Setmana, que tindrà quatre estrenes absolutes
16/05/2019 -

Un total de nou companyies valencianes d’arts escèniques participaran en el festival Tercera Setmana, que se celebrarà a València, Castelló i Alacant el mes de juny, i en el qual s’estrenaran quatre peces. Les quatre estrenes seran ‘Wonders’, ‘Rashid i Gabriel’, ‘Sophie’ o ‘Le Grand Tour’.

Una de les companyies valencianes serà Francachela Teatre que, en coproducció amb Produccions La Tia Lola, portaran al Refugi Antiaeri de Castelló a Cosí de Rivera i Lorca amb l’obra ‘José Antonio i Federico. No creus que amb el teu blau i el meu junts faríem una Espanya millor?’.

L’obra és una visió “onírica i molt personal” d’un racó desconegut de la memòria històrica nacional a través de l’amistat clandestina de Federico i José Antonio. Es podrà veure el 7 de juny a les 18.00 i 20.00 hores.

Taiat Dansa, companyia valenciana molt activa formada per Meritxell Barberá i Inma García, també participa en Tercera Setmana amb la peça ‘Danse Generation’. L’espectacle s’articula com una trobada de treball entre professionals de la dansa, amateurs, estudiants, xiquets, adolescents, joves, pares i avis, que es reuneixen en un mateix espai per a trencar les barreres que separen a la dansa, i l’art en general, dels ciutadans. La trobada tindrà lloc en la Plaça Horts de Corders de Castelló el dia 6 de juny a les 19.30 hores.

A més, un gran nombre de companyies castellonenques completen aquest recorregut de les arts escèniques: La Furtiva amb l’espectacle de dansa ‘All&Oli – The Sense of Life’; La Fam, que portarà el teatre al carrer amb ‘The Wolves’; NUC, que portarà l’espectacle de dansa aèria ‘Aigua’; Bullanga, que farà una lectura dramatitzada a la Sala OFF de ‘El xiquet que volia una falda escocesa’, que va rebre el Premi Escalante Teatro Infantil de la Diputació de València. També la companyia Escandall Teatre que reflexionarà sobre el micromasclisme amb les accions performatives de carrer ‘XX Florets, Florera, Flowerless’.

Tercera Setmana també porta a artistes que feia temps que no actuaven a València. Tal és el cas de la valenciana María Muñoz que, convertida ja en una “prestigiosa ballarina actuant en escenaris de tot el món i que actualment està instal·lada a Barcelona amb la seua companyia Mal Pèl, torna a retrobar-se amb el seu públic valencià després de 15 anys amb ‘Bach'”.

Un espectacle en el qual “es mostra ella sola, sense artificis, amb l’únic acompanyament del seu pianista Donen Tepfer”, que interpreta en directe peces seleccionades d”El Clavecín Ben Temperat’ de Johann Sebastian Bach, al costat d’algunes improvisacions pròpies.

‘Bach’ es presenta com un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència en relació amb la musicalitat. La cita amb la dansa contemporània serà en el Teatre Principal de València el 9 de juny a les 20.00 hores.

LES ESTRENES DE TERCERA SETMANA

El festival també compta amb quatre estrenes absolutes. Un d’ells és ‘Wonders’, de la companyia madrilenya-londinenca Teatre Invers. ‘Wonders’ és un viatge experiencial i immersiu a través de l’obra de Cervantes. Juntament amb el públic, es posaran en qüestió grans temes de la nostra realitat actual, buscant respostes en l’univers cervantí. L’obra podrà veure’s en el Teatre el Raval (Castelló) el dia 8 de juny a les 20.30 hores.

‘Le Grand Tour’, de la companyia murciana Onírica Mecànica, és una experiència turística conceptual, purament perceptiva i afectiva que, Jesús Nieto realitzarà amb cadascuna de les persones que s’inscriguen en aquest viatge.

Una invitació a compartir una xicoteta acció poètica que transita pel descobriment, el coneixement i l’emoció a través de la imaginació i la memòria.

La peça reflexiona sobre la nostra pèrdua de curiositat en la societat actual, la progressiva desconnexió amb el mitjà, la mercantilització del paisatge i el sobreturisme. Aquesta xicoteta experiència individual, sensorial i eco-sostenible, presa la seua inspiració idealitzada d’aquells primers viatges turístics del segle XVIII. Podrem submergir-nos en aquest viatge el 13, 14 i 15 de juny en l’Espai Inestable (València).

Un altre de les estrenes és el de la companyia La República del llapis, formada per Ferran Benavent i Gabriel Ochoa, que portaran a Tercera Setmana, en col·laboració amb Graners de Creació, la producció ‘Rashid i Gabriel’, una obra que tracta d’enfrontar-nos contra prejudicis cap al món àrab des d’una perspectiva pedagògica, reflexiva i poètica. Podrem veure l’obra a la Sala OFF el 14 de juny a les 20.30 hores.

I, finalment, un altre de les estrenes a destacar és l’espectacle de Circ líric femení per a tots els públics ‘Sophie’, de la companyia castellonenca La Troupe Malabó. La veu, l’humor, la música, el ‘clown’ i la poesia “s’entrellacen en aquesta madeixa carregada de bellesa i metàfora”.

L’obra ens compta a través de tres dones diferents situacions de l’univers femení: el treball, la reivindicació, la diversió, l’agermanament i la repressió; per a concloure amb un cant a la llibertat. A la Sala OFF, el 13 de juny a les 19.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 13 =