25n
25N
25N

El festival 'Ensems' més simfònic arrancarà la seua programació amb tres concerts de l'ADDA Simfònica

Sota el lema ‘Hibridacions’, la 42a edició del festival ‘Ensems’ connectarà la tradició i l’actualitat de l’experimentació sonora i les músiques de nova creació

El festival 'Ensems' més simfònic arrancarà la seua programació amb tres concerts de l'ADDA Simfònica
31/07/2020 -

La part més simfònica del festival ‘Ensems’, dedicat a les noves sonoritats i l’experimentació musical, començarà el 10 de setembre a l’Auditori ADDA de la Diputació d’Alacant amb l’orquestra ADDA Simfònica d’Alacant amb la direcció de Josep Vicent, amb un programa homenatge a Miguel Hernández.

Aquest programa especial es podrà escoltar novament el 13 de setembre a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 14 de setembre al Palau de les Arts Reina Sofia de València, un tercer concert que es dedicarà al personal docent.

És la primera vegada que la programació del festival arriba a Castelló i València, i també la primera en què hi participa l’ADDA Simfònica des d’Alacant. D’altra banda, seguint amb aquesta línia simfònica, l’Orquestra de València, que ja ha participat anteriorment en diferents edicions del festival, estrenarà un encàrrec del Palau de la Música al recentment guardonat amb el Premi Reina Sofia 2020, el valencià Carlos Fontcuberta.

En la reprogramació dels continguts que ha tingut lloc després de la crisi sanitària de la COVID-19, finalment ‘Ensems’ se celebrarà del 10 de setembre al 23 d’octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant. ‘Ensems’ està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i és el festival degà a Espanya dedicat a les músiques inusuals, que enguany arriba a la seua 42a edició.

‘Hibridacions’, el lema de l’edició d’enguany, parla d’apropar la tradició a la creació actual, d’ajuntar formacions clàssiques amb altres de menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats.

La 42a edició del festival oferirà una mirada a la proposta transgressora del Proyecto Ocnos amb el Niño de Elche. Aquest espectacle conviu amb una programació transversal amb espectacles internacionals i de proximitat, que juguen amb una altra de les claus d’aquesta edició del festival, la territorialització, que s’ha aconseguit per la iniciativa de diferents institucions i que ha permés que enguany ‘Ensems’ sone també a Alacant i Castelló.

La programació del festival tindrà lloc en diferents espais de la ciutat de València, incloent-hi el Palau de les Arts Reina Sofia com a espai principal, però amb espectacles també a La Nau, el Teatre Rialto i l’IVAM, a més dels concerts a Alacant i Castelló.

La imatge i el cartell de la 42a edició del festival ‘Ensems’ han estat a càrrec de la dissenyadora Patricia Bolinches. Tota la programació del festival ja pot consultar-se en ensems.ivc.gva.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =