25n
25N
25N

Festa i tradició unides en les Falles de Carcaixent

El regidor de festes, Pasqual Pastor, explica les diferents activitats que es realitzaran en Falles i durant les setmanes prèvies

Festa i tradició unides en les Falles de Carcaixent

Un any més, Carcaixent es prepara per a la setmana fallera que començarà en poc més de tres setmanes. Nervis, il·lusió i sentiment concentrats en cinc dies de festa continua. Però, tractant de fer l’espera el menys avorrida possible, les tretze comissions, i els 3000 fallers que les conformen, han iniciat algunes activitats. Pasqual Pastor ‘Boqueta’, regidor de falles del poble, explica la programació planificada de les setmanes prèvies i de la mateixa festa, que encaren amb energia i il·lusió.

El dissabte 22, en el balcó de l’Ajuntament, les Falles van començar amb l’acte de la Crida i es va iniciar l’exposició del ninot. Una vegada arribada la nit, sopar de gala amb la fallera major i els representants de les distintes comissions. I encara amb l’estómac recuperant-se de la nit, el diumenge 23 es va celebrar el tradicional acte faller de les paelles, en què els millors cuiners i cuineres competeixen per convéncer el paladar del jurat.

Una de les activitats més característiques del món faller, que tindrà lloc el dissabte 29, és la cavalcada del ninot, on els fallers mostren l’enginy i la destresa amb disfresses de tota mena i inunden d’alegria els carrers del poble. El cap de setmana conclourà amb el dinar de les falleres majors de Carcaixent.

Amb l’arribada del mes de març, i seguint la línia d’esdeveniments culinaris, s’organitza el dia 6 un sopar de germanor que reunirà els fallers i en què s’atorgaran el tradicional bunyol d’or en fulles de llorer als fallers més entregats, a més d’un reconeixement a la trajectòria fallera de la gent que més temps porta participant-hi de la festa.

Ara sí, passades les setmanes prèvies, arriba la setmana més important, que iniciarà amb la Plantà la nit del diumenge. Moment clau per als artistes fallers que veuran en el monument faller plantat la recompensa després de mesos de treball. El jurat visitarà els monuments durant els dos dies següents i l’entrega de premis es realitzarà el dia 16 a les 20 h. A més, el regidor conta amb emoció l’esdeveniment que tindrà lloc a la nit: la tradicional nit de les albaes, on les comissions recorreran els carrers del poble a ritme de dolçaina i tabal.

Els carrers de Carcaixent tremolaran durant més de cinc minuts amb la primera mascletà de la festa, el diumenge dia 15. Però no serà l’última, ja que l’Ajuntament organitzarà una segona el dia 19.

Les xarangues del poble animaran els veïns en la concentració que tindrà lloc el dia 17. I l’endemà arriba el moment de l’ofrena de flors a la mare de Déu.

Malauradament, la festa no és eterna i Sant Josep és l’encarregat de marcar el final. A les 21 hores serà la Cremà infantil i, una hora més tard, s’iniciarà la Cremà dels monuments grans, deixant per al final la guanyadora del primer premi. I, acabada la nit i passats els plors, Carcaixent acomiadarà les Falles 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 20 =