caixa popular

Els mercats conviden València a la gran nit del Bonic/a Fest

Demà 15, València s’omplirà de tapes a preus baixos i espectacles en directe en catorze racons de la ciutat

Els mercats conviden València a la gran nit del Bonic/a Fest
14/09/2018 -

El festival cultural i gastronòmic valencià Bonic/a Fest ha tornat a convidar a tot el món a un gran ventall d’activitats que aquesta setmana han ompit l’edifici Veles e Vents i la Plaça i el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. Però, serà demà dia 15 quan els vertaders protagonistes, els mercats municipals, celebren aquesta gran festa que pretén mostrar la qualitat i varietat dels seus productes amb la degustació de tapes a bons preus i la música en directe com acompanyant.

En concret, la festa dels mercats municipals de València s’inaugurarà en el Mercat del Grau a les 19.30 hores i arrancarà a partir de les 20 hores amb balls, concerts i tapes en aquests espais. En total, quaranta activitats per a tota la família en els mercats de Castella-Avinguda del Cid, Jesús-Patraix, Jerusalem, Russafa, Central, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Torrefiel, Algirós, Cabanyal, Grau, Benicalap, Benimàmet i Natzaret.

Mercat de Castella-Avinguda del Cid

En el cas del Mercat de Castella-Avinguda del Cid hi haurà un escenari interior i un d’exterior. En el primer, a les 20 hores el ball animarà als assistents a través dels moviments de swing de Black Bottom, una escola de ball valenciana i serà de 20.30 a 23 hores el moment de gaudir d’una batucada. Els valencians de Gin Lemon, per la seua banda, faran un concert en l’escenari exterior també a les 20 hores. A les 21 hores serà el torn de Gem i Candela Roots i Frida posaran el fermall d’or a les 22 i 23 hores, respectivament.

Mercat de Jesús-Patraix

El blues, el swing i el jazz seran els estils musicals protagonistes d’aquest espai. En concret, a les 20 hores actuarà Big Hollers, el duet musical de Daniel Tena i Raúl T-Bonsky i els músics de Dixie Jumble prendran el relleu a partir de les 23 hores.

Mercat de Jerusalem

El mercat de Jerusalem les activitats també donaran el tret d’eixida amb un grup de ball de l’escola Black Bottom. No obstant això, tindrà com a convidats la veu de l’anglés Alex Finardi, a les 20.30 hores, i els integrants del grup valencià Maho Blues Band.

Mercat de Russafa

L’obertura del Bonic/a Fest a Russafa també tindrà nom valencià, el de The Lighters. No obstant això, les actuacions continuaran a les 22.30 amb els ballarins i ballarines de Black Bottom i a les 22.45, on Mengoza y Garzinsky posaran el punt musical.

Mercat Central

L’emblemàtic Mercat Central comptarà amb dos escenaris. Un d’ells serà el de la Plaça del Mercat, on Brass Band pujarà per a posar música a les coreografies a Black Bottom. L’Escenari Amstel, que patrocina el festival gastronòmic, se situarà en l’Avinguda de Maria Cristina i farà festa des de les 20 hores gràcies a Abraham Boba, amb León Benavente com a DJ; les versions de Las Chillers Live, de 21.30 a 22.30; i a l’espectacle de la DJ Lorena Castell, que punjarà en una sessió individual i conjunta amb Carlos Areces.

Mercat de Rojas Clemente

El Bonic/a Fest tampoc pot faltar al Mercat de Rojas Clemente. Enguany, els assistents a aquest espai no sols gaudiran del menjar, sinó dels concerts de The Covers Unmasked, un grup que fa versions acústiques de temes actuals; i de la cantant valenciana Natali McPears.

Mercat de Mossén Sorrell

Alabama Monroe serà el grup que done el tret d’eixida a la nit gastronòmica al Mercat de Mossén Sorrell, a les 20 hores. No obstant això, l’escola de dança Black Bottom i Los Walkers completaran l’oferta d’aquest espai a les 22.30 hores.

Mercat de Torrefiel

En el cas del Mercat de Torrefiel, els primers convidats seran els de la batucada, que posaran ritme a la tercera edició a partir de les 20 hores. A les 22.30 hores, no obstant, arribarà el blues de la mà del grup valencià Revolution Recess Band.

Mercat d’Algirós

Les actuacions culturals del Mercat d’Algirós començaran més tard que la resta. En concret, a partir de les 21.30 actuarà el grup La Rumband, amb un estil de rumba i flamenc. Per a tancar la nit, Plata y Plomo farà un concert des de les 22.30 fins a les 00.30.

Mercat del Cabanyal

A l’igual que en el Mercat de Torrefiel, la batucada serà el tret d’eixida d’enguany en el Mercat de Cabanyal, que de 20 a 23 hores omplirà de percussió l’escenari de Mercavalència, l’altra patrocinadora de l’esdeveniment. Per als qui vulguen una altra opció, també hi haurà l’oportunitat de gaudir de la música en directe de l’Orquesta Mediterráneo a partir de les 20.15.

Mercat del Grau

L’amenització musical del Mercat del Grau serà a càrrec de Pool Jazz, un grup de paiportins i paiportines que mescla diversos estils musicals. Alhora, es podrà participar en una mostra de productes de les botigues.

Mercat de Benicalap, Mercat de Benimàmet i Mercat de Natzaret

Aquests seran els mercats que tindran activitats diürnes en la tercera edició del Bonic/a Fest. En concret, a les 12.30 els mercats de Benicalap, de Benimàmet i de Natzaret convidaran als més menuts perquè puguen participar en jocs i activitats d’animació. Per a acabar, tot el poble podrà gaudir d’una paella popular.

A banda d’aquesta oferta que combina la música, el ball i la gastronomia, el Bonic/a Fest completa la seua tercera edició amb altres opcions des del 10 fins al 16 de setembre. En concret, hui serà l’últim dia per a veure l’exposició de vestits de Calahorra “Ciutat de la Verdura”, en el Saló de Cristall de l’Ajuntament. A més, fins al dia 16 es podrà gaudir de la mostra d’imatges de José Luis Iniesta “La tira de contar”, protagonitzada per camperols, i de la reinterpretació de sis artistes de figures d’”HortAttack” a l’esplanada de l’edifici Veles e Vents.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 19 =

Valencia orgullosa