25n
25N
25N

Comença la Setmana de la Mobilitat: des de concursos a rutas amb bici o una Fira de la Mobilitat

Comença la Setmana de la Mobilitat: des de concursos a rutas amb bici o una Fira de la Mobilitat
16/09/2019 -

Per quart any consecutiu -des del canvi de govern-, València celebra la Setmana de la Mobilitat. Uns dies per a, com assenyala el Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, avançar en la conscienciació de l’ús del transport públic, però també “celebrar que València està a l’avantguarda de les polítiques de mobilitat“. Una celebració que comença aquest mateix dilluns i tindrà els seus ‘dia grans’ entre el dijous i el diumenge.

Algunes de les activitats d’aquesta setmana són ja conegudes, encara que guarda alguna novetat. D’una forma o una altra, Grezzi assenyala que la intenció és “involucrar a la societat i avançar en la consolidació del canvi de mobilitat“.

L’activitat més coneguda d’aquesta setmana correspon a la celebració del Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre. Un dia en què des de fa ja quatre anys és habitual que el servei d’autobusos municipals, l’EMT, siga gratuït. Enguany, no obstant això, s’ampliarà a tot el cap de setmana. Durant el dissabte 21 i el diumenge 22, auqluier ciutadans o ciutadana que passe el seu bo pel lector veurà com no descendeix els seus sou. Per a aquells que pugen sense bo, se’ls expedirà un tiquet de viatge de forma gratuïta.

Imatge de la targeta móbilis

Una altra de les grans novetats és musical. “By Bike at the Opera” serà un concert gratuït en el cor de la ciutat, la Plaça de l’Ajuntament, en honor al grup Queen. Se celebrarà el diumenge 22 al migdia, després d’un passeig amb bicicleta per sis recorreguts diferents per la ciutat.

Com tots els anys, hi haurà un concurs de dibuix de l’EMT en diferents col·legis de la ciutat, el guanyador de la qual serà la decoració d’un dels vehicles de la flota de busos públics.

De forma semblant, hi ha un altre concurs per a dissenyar la targeta móbilis, que permet desplaçar-se per la xarxa de Metrovalencia i EMT. “El disseny guanyador s’imprimirà en 40.000 exemplars, una tirada important”, ressaltava Grezzi.

Durant l’últim dia, a més, tornarà a repetir-se l”assaig’ de conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament, habitual tots els últims diumenges de mes.

Programació de la Setmana de la Mobilitat

Del 16 al 20 de setembre

 • Concurs de dibuix Setmana Europea de la Mobilitat.
 • Edició XIV de Dibuixa el teu Autobús.
 • Edició IX de Dissenya la teua targeta móbilis.
 • Les Multes morals de Tonucci: recorreguts d’escolars per la ciutat per a ‘multar’ infraccions viàries.

Dijous 19 de setembre

 • 20:35h, passada de la pel·lícula ‘Wonderful Losers a different world’, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Ciclista Rueda València. Sala Off, c/Túria 47.

Dissabte 21 de setembre

 • 10.30 a 20:30h, Fira de Mobilitat Sostenible, Plaza de l’Ajuntament.
 • Tot el cap de setmana: Viatja gratis en EMT.

Diumenge 22 de setembre

 • Tot el dia: dia sense cotxes. EMT gratis i, a més, Metrovalencia.
 • 9.30 a 11h, By Bike at the Opera. Sis rutes ciclistes per la ciutat que es poden consultar en l’Agència Valenciana de la Bicicleta.
 • 10.30 a 20:30h, Fira de la Mobilitat Sostenible, Plaza de l’Ajuntament.
 • 11 a 12h, espectacle d’acrobàcies artístiques amb bicicleta per Llija Schaepe, Plaza de l’Ajuntament.
 • 12h, concert gratuït després de les rutes de By Bike at the Opera, Plaza de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 15 =