25n
25N
25N

Paiporta encara el 8M amb força i molts actes

Paiporta encara el 8M amb força i molts actes
05/03/2020 -

Feminisme, somnis i escriptura creativa a l’IES Andreu Alfaro amb Carmen Amoraga

L’IES Andreu Alfaro ha convidat a l’escriptora, periodista i directora general de Cultura Carmen Amoraga per compartir amb l’alumnat una xarrada sobre els somnis i la seua consecució, a més de parlar sobre feminisme i literatura.

Amb la conferència “Els somnis es compleixen” Amoraga ha acostat a la joventut a valors com treball, sacrifici, esforç i tenacitat, necessaris per a tindre èxit en la consecució dels somnis. Amoraga ha remarcat la importància de persistir per a assolir els somnis, i animava als estudiants a buscar i perseguir-ne un altre quan no es compleixen. Així mateix, l’escriptora ha recordat que, com en moltes altres coses, el factor “sort” també hi intervé. No obstant això l’esperit de treball no pot faltar, com tampoc la motivació cap a la meta que cada persona es marca per a la seua vida.

Aquesta iniciativa de l’institut Andreu Alfaro forma part de les activitats programades pel centre amb motiu del Dia de la Dona. De fet, durant la seua intervenció, Amoraga ha parlat d’igualtat i de la necessitat de portar “ulleres violetes” que ens ajuden a veure tot el que ens afecta, sense oblidar mai la lectura.

Vetlada poètica per a inaugurar l’exposició ‘Pioneres del feminisme a Espanya’

El Museu de la Rajoleria va acollir aquest dimecres la inauguració de l’exposició ‘Pioneres del feminisme a Espanya’, que fa un recorregut per la trajectòria de les dones que varen iniciar la lluita per la igualtat al nostre país. La mostra forma part de les activitats impulsades per la Regidoria d’Igualtat amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona. L’exposició es pot visitar fins al 28 de març.

En l’acte d’inauguració de l’exposició, elaborada pel col·lectiu ‘Dones en acció’, es va presentar també el llibre ‘Vetlada poètica en femení’, un recull de poemes escrits per dones que ha realitzat l’alumnat dels IES Andreu Alfaro i La Sénia, editat pel consistori.

Varen assistir a la presentació l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, així com altres membres de l’equip de govern i les coordinadores de ‘Vetlada poètica en femení, Àngels Verdejo i Puri Gimeno. A més, també varen estar presents Carmen García i Tere Nieto, de Dones en acció.

La programació pel 8 de Març, Dia de la Dona, continua aquest divendres amb l’acte institucional, a les 12.00 hores, a l’Ajuntament. De vesprada, a les 19.00 hores, a L’Auditori Municipal, es produirà l’entrega del XXII Premis Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta, activitat que comptarà amb l’actuació de Mage Arnal, amb el seu monòleg ‘Bye bye feminity’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =