25n
25N
25N

Benetússer celebra el 8 de març amb una intensa programació feminista

El dissabte se celebrarà la V Jornada de Ciutadania en Igualtat que aquesta edició versarà sobre la dona i l’esport

Benetússer celebra el 8 de març amb una intensa programació feminista
05/03/2020 -

Benetússer està immers en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. “Centres educatius, Consell de Dones, associacions i clubs esportius col·laboren al costat de l’Ajuntament a fer d’aquesta una setmana especial per al foment de la igualtat i la reflexió sobre el paper i els drets de la dona en la nostra societat”, explica la regidora d’Igualtat, Ana Martín Valero.

Dissabte que ve al matí el Xalet de La Xapa acollirà la V Jornada de Ciutadania en Igualtat, que en aquesta edició versarà sobre la dona i l’esport. Diverses dones esportistes, relataran la seua experiència en l’àmbit esportiu amb la finalitat de reflexionar sobre el passat, present i futur de la dona en aquest marc. Les jornades comptaran amb la presència de Patricia Campos, expilot d’aviació i entrenadora de futbol, Teresa Saurí, exjugadora i exentrenadora de futbol i Silvia Eleuterio, esportista i Docent.

D’altra banda, els centres educatius han rebut de l’Ajuntament material per a treballar en la visibilitat de la dona, alguns d’ells han posat en les seues instal·lacions espais destacats amb cites de dones cèlebres.

El diumenge 8 de març tindran lloc en la plaça de l’Església els VII Jocs Taronja amb una competició d’esgrima organitzada per la Sala d’armes La Robera. Aquests jocs promouen la diversitat i es posicionen contra la #LGTBIFobia.

Una altra jornada amb gran èxit de públic va ser la presentació del llibre ‘No manipuleu el feminisme: Una defensa contra les faules masclistes’ d’Ana Bernal Triviño a la biblioteca municipal la vesprada del 28 de febrer. Durant més d’una hora la periodista va exposar en un col·loqui les principals faules masclistes als quals s’enfronta el feminisme i va respondre a les preguntes dels assistents sobre la seua visió del moviment feminista en l’actualitat entre altres qüestions.

El Consell de Dones també va organitzar el dissabte 29 de febrer una concentració en la plaça de l’Ajuntament per a la lectura d’un manifest contra la violència de gènere.

En el pla cultural també s’han programat diverses obres de cinema i teatre que reforcen el missatge de la setmana del 8 de març, incloent-hi l’obra que interpretarà el diumenge el Grup de Teatre Els Escalons ‘Defensa de Dama’, un drama en el qual es reflecteix la violència de gènere.

“El feminisme és un moviment que busca la igualtat efectiva entre homes i dones i la ciutadania ha d’entendre-ho així; deixem enrere missatges i prejudicis retrògrads i avancem junts i juntes cap a aquest interés comú” conclou la regidora d’Igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 17 =