25n
25N
25N

L'IVAM prepara una programació molt especial per al seu 30é aniversari

Durant el mes de febrer, l’Institut Valencià d’Art Modern està de celebració amb activitats culturals de tota classe

L'IVAM prepara una programació molt especial per al seu 30é aniversari
06/02/2019 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, ha presentat la programació d’activitats de l’IVAM per al mes de febrer, coincidint amb la celebració del 30é aniversari de la inauguració del museu. Per a commemorar aquesta data, s’han organitzat una sèrie d’activitats, com concerts, espectacles de dansa, performances, taules redones i, per descomptat, moltes exposicions. Les celebracions seran “un punt i seguit”, en paraules de Marzà, sempre mirant cap al futur.

Els plats forts de la programació seran les exposicions de Fernand Léger en coproducció amb la Tate Liverpool, la de Jean Dubuffet, organitzada amb el MUCEM de Marsella, o la de Zineb Sedira, amb el museu Jeu de Paume de París i la Fundació Gulbenkian de Lisboa. També es comptarà amb un projecte exclusiu del dibuixant valencià Paco Roca.

el programa

Els actes especials es donaran entre el 14 i el 24 de febrer, sent el dia 18 la data assenyalada del 30 aniversari. L’entrada durant aquests dies serà gratuïta, fins i tot el dilluns 18 s’obriran les portes de forma excepcional.

“20 ballarins per al segle XX” de Boris Charmartz Font: Tate

El dia 13 s’inaugurarà l’exposició “Temps convulsos. Històries i microhistòries en la col·lecció de l’IVAM”, en les galeries 4 i 5 a les 20 h. Aquesta col·lecció s’organitza per apartats des de l’històric, com les obres de la Guerra Civil o les Guerres Mundials, imatges de la repressió i les dictadures, la figura de l’heroi i la seua construcció; fins al desenvolupament de les micropolítiques, història dels feminismes o la visibilitat de les identitats dissidents. Durant la inauguració es podrà gaudir del concert en directe del grup Raíles.

El dissabte 16 en el vestíbul de la 2a planta es podrà gaudir d’un espectacle de dansa dirigit als més xicotets, entre 2 i 5 anys, a les 11 del matí. També per a xiquets serà la performance “Blanko”, una proposta per a jugar amb les idees de la llibertat de creació. Tindrà dues passades, a les 12.30 h i a les 18 h.

El diumenge 17 en les dependències de l’IVAM s’oferirà un recital líric a càrrec dels artistes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

El gran dia, dilluns 18, se celebrarà una taula redona per a fer balanç del que han sigut aquests primers 30 anys de l’Institut d’Art Modern, “Des de 1989 i 30 anys més”. Durant aqueix mateix matí, el magazín radiofònic d’À Punt Mèdia es farà en directe des del vestíbul del museu.

Els següents dies, fins al 24 es duran a terme diferents actes, de les quals destaquen una performance de Catalina Isis, un taller de dansa a càrrec de Filipe Lourenço o una representació de dansa per tot el centre per part de Boris Charmartz. Al costat d’aquestes, es desenvoluparan activitats per a tota la família, taules redones amb exdirectores del museu i artistes, projeccions de pel·lícules i espectacles d’òpera.

Totes les activitats seran d’accés gratuït fins a completar l’aforament.

Un referent per als amants de l’art i la cultura a València

La col·lecció de l’IVAM consta de més de 10.500 obres d’art modern i contemporani que porten a la disposició de la ciutadania des de 1989 fins hui. Des de llavors, s’han organitzat un total de 647 exposicions i algunes de les peces de la seua col·lecció han viatjat a 44 països dels cinc continents.

Durant aquests últims anys, Vicent Marzà assegura que el Govern del Botànic ha volgut reforçar la importància de la cultura valenciana, i en concret un dels majors exponents d’aquesta, com és l’IVAM. El regidor ha recordat la importància d’algunes de les accions que s’han dut a terme en els últims mesos, com la dotació de l’Institut de més autonomia, el gir que s’ha fet cap a una programació de qualitat, l’extensió del museu amb l’obertura de l’IVAM Alcoi i moltes més millores. En els pressupostos del 2019, l’IVAM compta amb un pressupost de fins a 8,8 milions d’euros.

“Després de 30 anys l’IVAM fa una mirada arrere i repensa el seu futur.” ha declarat José Miguel García Cortés, el director de l’IVAM “És un any de celebracions per a gaudir del treball fet durant les últimes tres dècades i de plantejar-se com volem que siga l’IVAM d’ací a 30 anys“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =