caixa popular

Llíria fa un pas més en el seu compromís amb el programa VioGén

La Junta Local de Seguretat Ciutadana concreta la incorporació de l’Ajuntament al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere

Llíria fa un pas més en el seu compromís amb el programa VioGén
27/04/2018 -

La Junta Local de Seguretat Ciutadana de Llíria va celebrar una nova sessió en què es va comptar amb la presència del subdelegat del Govern a València, José Vicente Herrera, i l’alcalde de la localitat, Manolo Civera, així com representants dels distints cossos i forces de seguretat de l’Estat.

En esta reunió s’ha donat un pas més per a refermar l’acord de col·laboració que manté l’Ajuntament de Llíria amb el Ministeri de l’Interior en el programa de Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere (VioGén).

Ambdós institucions són conscients de la gravetat i persistència de les infraccions penals comeses en l’àmbit familiar, concretament el de violència de gènere i per a això es considera necessari aprofundir en les mesures de protecció a les víctimes a través d’una adequada coordinació de les actuacions d’ambdós administracions a fi de previndre i evitar estes agressions.

El programa VioGén és un registre de dades informàtics que permet realitzar un seguiment individualitzat de les dones maltractades a nivell nacional i que aglutina als diversos operadors que intervenen en la protecció institucional de les víctimes.

Per a fer efectiu este programa, l’Ajuntament de Llíria adequarà els mecanismes tècnics informàtics necessaris perquè la Policia Local del municipi s’incorpore a este sistema. Al mateix temps, des del ministeri es facilitarà la formació necessària perquè els usuaris coneguen el seu contingut i funcionament.

Per a l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, “amb este conveni estem fent un pas més en la lluita contra la violència sobre les dones, una xacra que cal combatre des de totes les administracions i amb el treball coordinat de totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

A més es constituirà una comissió tècnica de seguiment en què ambdós administracions participaran amb la finalitat d’impulsar les actuacions previstes en este conveni i fer un seguiment del seu desenvolupament.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 8 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018