El programa "T'acompanye" ha comptat a Xàtiva amb més de 564.000 euros d'inversió i 516 beneficiaris des del passat 2017

El 53% de les persones beneficiàries han estat dones i els tallers formatius amb major incidència han estat els de manipulador d'aliments i pintura i revestiment

Guardar

T'acompanye - taller jardineria xàtiva
T'acompanye - taller jardineria xàtiva

L'Ajuntament de Xàtiva ha fet balanç de les dades respecte al Programa "T'acompanye" d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social, per a la qual s'han concedit subvencions des del passat 2017 per un valor total de 564.448,56 euros.

D'aquesta actuació, cofinançada per la Unió Europea a través del programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, s'han beneficiat en els darrers quatre anys un total de 516 persones: 273 dones (53%) i 243 homes (47%).

L'objectiu de programes com "T'acompanye" és potenciar l'ocupabilitat dels col·lectius vulnerables que presenten un elevat índex d'exclusió social que els dificulta accedir als sistemes normalitzats o de formació i ocupació, fomentant la inclusió i la participació activa i millorant les seues possibilitats a l'hora de trobar ocupació.

El disseny dels itineraris és personalitzat, per tal de potenciar les capacitats personals a través d'un acompanyament continuat per a l'autonomia individual i la presa de decisions. Aquest disseny passa per diferents fases com són una entrevista d'orientació, el disseny i desenvolupament de l'itinerari individualitzat, l'orientació sociolaboral i formativa, i la prospecció i fase d'intermediació laboral.

"Aquest programa va nàixer de la necessitat que vam detectar per part de molts usuaris del departament en situació de risc, els quals necessitaven un acompanyament global per a arribar al mercat laboral en condicions de ser contractades", ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha indicat que "el treball és l'element és estructurant d'una persona i de la seua família, i per això hem treballat en la seua formació, amb acompanyament psicològic i reforç de les seues capacitats".

Tallers formatius

A través d'aquest programa s'han realitzat més d'una quinzena de tallers formatius entre els quals destaquen el curs de manipulador d'aliments (135 usuaris) i el curs de pintura i revestiment de façanes (127) o el curs d'elaboració de currículum (120). Altres tallers recurrents han estat els de Desenvolupament d'Aspectes Personals per a l'Ocupació (DAPO), manteniment de parcs i jardins i sosteniment mediambiental, curs de carnet de carreta elevadora i curs de tècniques per enfrontar una entrevista laboral.

Els tallers i cursos realitzats al llarg d'aquests anys s'han completat amb prevenció de riscos laborals, curs d'habilitats socials i autoestima, alfabetització digital, curs d'educador de menjador, curs d'educació sexual, curs de plaguicides d'ús fitosanitari, curs de parentalitat positiva en mares i pares joves, empoderament de la dona en el mercat laboral i curs d'atenció al client.

Destacats