25n
25N
25N

El Programa Eurodisea subvencionarà a empreses valencianes que contracten a joves

El Consell subvencionarà aquest programa del qual es beneficiaran persones entre 18 i 30 anys en situació de desocupació

El Programa Eurodisea subvencionarà a empreses valencianes que contracten a joves
19/11/2019 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic subvencionarà a les empreses que participen en el Programa Eurodisea amb el qual es pretén incrementar les expectatives laborals dels i les joves de 18 i 30 anys en situació de desocupació.

Aquest programa europeu té dos vessants, d’una banda la que possibilita que joves europeus tinguen un contracte de treball en empreses valencianes durant un període de cinc mesos, i d’altra banda, la que permet que els joves valencians siguen contractats en empreses europees, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per a l’any 2020, la conselleria ha previst destinar 430.000 euros per a la subvenció a aquelles empreses que contracten a 45 joves procedents dels països europeus que participen en la iniciativa. Amb aquesta quantitat es finança el 92% del cost salarial que suposa a les empreses valencianes la contractació dels joves, així com un curs d’idiomes intensiu, l’allotjament del primer mes, i les activitats d’immersió cultural que se’ls ofereix a aquests joves durant la seua estada en la Comunitat Valenciana.

En concret, la Conselleria subvenciona amb 1.403 euros mensuals cada lloc de treball oferit, la qual cosa suposa que l’empresa tan sols aporta 122 euros al mes per a sufragar els costos laborals dels i les joves contractats. A canvi, les empreses compten amb la capacitat i qualificació de joves que van estudiar en un altre país europeu, al mateix temps que milloren la seua internacionalització i la seua competitivitat.

Els joves estrangers vénen a la Comunitat Valenciana en dos períodes, de maig a octubre i d’octubre a març, en grups de 20 i 35 persones. Per part seua, els valencians ixen de manera contínua al llarg de l’any a les diverses regions europees.

INTEGRACIÓ LABORAL DE JOVES VALENCIANS DE LA COMUNITAT

Quant als i les joves valencians que participen en el programa, el fan en les mateixes condicions, és a dir, són contractats per les empreses europees i reben una remuneració similar a la que es paga en la Comunitat Valenciana i concorde al nivell de vida de la regió.

Aquestes persones joves milloren la seua experiència professional i, alhora, tenen l’oportunitat d’aprendre una llengua estrangera o millorar el seu coneixement sobre ella. Tot això contribueix a millorar el seu currículum, així com les seues expectatives d’integració laboral.

De fet, el 60% dels i les joves desocupats que han participat en el programa Eurodisea de pràctiques laborals en empreses europees en els últims anys han trobat treball durant el primer any després del seu retorn a la Comunitat Valenciana.

Les persones interessades a participar en el programa poden presentar la seua sol·licitud en qualsevol moment de l’any, de manera que les seues sol·licituds s’integren en una bossa de candidats que la direcció general de Fons Europeus proposa a les diferents regions en funció de les seues ofertes de pràctiques i tenint en compte la qualificació del sol·licitant.

Per a participar en el programa d’intercanvi i accedir a una pràctica professional a l’estranger, les persones sol·licitants han d’haver nascut o estar empadronades en la Comunitat Valenciana almenys els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o d’algun dels països europeus actius en el Programa Eurodisea, tindre una edat compresa entre els 18 i 30 anys, posseir una qualificació professional, tindre un coneixement bàsic d’un idioma europeu, i estar inscrits com a demandants d’ocupació.

Quant a les regions que actualment participen en el programa, un total de 29, pertanyen a 12 països: Bèlgica, Croàcia, França, Itàlia, Romania, Bòsnia i Hercegovina, Xipre, Portugal, Sèrbia, Geòrgia i Suïssa, a més d’Espanya.

442 JOVES PARTICIPANTS EN ELS ÚLTIMS ANYS

El Programa Eurodisea, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020, ha possibilitat que 442 joves hagen realitzat pràctiques laborals des de 2014.

Del total de participants, 208 han sigut joves de la Comunitat Valenciana que s’han traslladat a altres regions europees per a dur a terme les seues pràctiques i els restants 234, han sigut joves europeus que han realitzat les seues pràctiques en 76 empreses valencianes.

Des del començament de l’actual programa operatiu, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha destinat un total d’1.825.746 euros en subvencions i altres despeses.

Les empreses o entitats que participen en el programa són pimes, associacions empresarials, ONG, fundacions, ajuntaments, mancomunitats i universitats. Quant als sectors empresarials, destaquen turisme, consultoria, atenció social, comerç internacional, restauració d’art, educació infantil, disseny gràfic, comunicació i administració.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

art en blanc
art en blanc