caixa popular

630 escolars participen en el Programa Preventiu d'Addiccions

630 escolars participen en el Programa Preventiu d'Addiccions
26/09/2017 -

A partir del dilluns s’inicia, com en cursos anteriors, el programa “En eixir de classe”, en el qual 21 col·legis de València comptaran amb una activitat continuada i preventiva enfront de les addiccions, basada en la promoció de la salut i els hàbits de vida saludables. Cada mes 630 escolars d’Educació Primària participaran en aquest programa del Pla Municipal de Drogodependències / Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (PMD/UPCCA-València).

“Este programa proporciona als xiquets i joves recursos per a gestionar l’oci i temps lliure relacionant-se amb altres companys i participant en jocs, esports i tallers creatius. Aquestes activitats són molt importants per al seu desenvolupament integral com a persones, les relacions interpersonals, i les activitats d’oci i temps lliure són molt educatives i afavoridores del desenvolupament físic, psíquic i social”, ha expressat la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau.

La iniciativa es realitzarà del 2 d’octubre al 31 de maig, i s’aposta per la promoció de la salut mitjançant tallers, jocs i activitats del club d’hàbits saludables que fomenta els factors de protecció positius enfront de les addiccions. Les activitats es desenvolupen en els col·legis que van sol·licitar el programa, en horari extraescolar i tenen una periodicitat de dues vegades per setmana, en mòduls d’hora i mitja cada dia durant tot el curs escolar.

Aquest programa persegueix els objectius de generar alternatives atractives d’oci, cultura i temps lliure promocionant hàbits de vida saludables, incidint sobre el desenvolupament personal i social de la infància i la joventut. A més es facilitarà la relació intergrupal mitjançant la creació d’espais que servisquen de punt de trobada a la joventut, afavorint l’establiment de vincles estables en un ambient lliure d’addiccions, i al seu torn se sensibilitzarà als participants per al desenvolupament d’actituds contràries a comportaments agressius i de discriminació per característiques personals, sexuals o socials.

Tota la informació sobre el programa es pot sol·licitar a través de l’Àrea d’Alternatives d’Oci i Temps Lliure de la PMD/UPCCA-València (alternativaspmd@valencia.es), en els telèfons 962 082 027 i 962 082 033 o accedint a la web del Pla Municipal de Drogodependències en l’apartat d’Alternatives d’Oci i Temps Lliure <http://www.valencia.es/pmd>.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + sis =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris