caixa popular

23 persones troben treball a Catarroja gràcies al programa PONT

23 persones troben treball a Catarroja gràcies al programa PONT
29/11/2017 -

El programa d’inserció sociolaboral PONT està mostrant resultats molt satisfactoris. Tant és així, que de les 66 persones usuàries, 23 ja han trobat ocupació. La iniciativa, finançada pel Fons Social Europeu i amb el suport de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va començar el mes de setembre i acabarà a finals d’any.

Les persones usuàries del programa tenen un perfil divers. En total, participen 21 homes i 45 dones, d’entre 17 i 59 anys. Entre els usuaris i les usuàries, trobem desocupats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere o menors de mesures judicials. En definitiva, persones en risc d’exclusió que troben moltes dificultats per incorporar-se al mercat laboral.

Tanmateix, gràcies a les activitats promogudes pel programa PONT més una tercera part de les persones usuàries ja ha trobat treball al sector serveis, a la indústria o a l’agricultura. Ara, els tècnics del programa treballen amb elles per detectar les possibles necessitats que puguen sorgir en la seua inserció i donar-los assessorament en les dificultats que troben al món laboral.

Segons els professionals de PONT –quatre psicòlogues i dos treballadors socials que l’Ajuntament va incorporar en setembre– amb només uns mesos treballant “ja comencen a veure’s resultats”. “S’observa una alta participació en el programa i també un alt grau de satisfacció de les persones participants”, expliquen.

Potenciar les pròpies habilitats

Algunes d’aquestes persones agraeixen “l’oportunitat” que els ha brindat PONT per formar-se i millorar les seues habilitats. “Estar aprenent és vida”, expressen. El programa pretén trencar amb el model tradicional d’intervenció en Serveis Socials i potenciar en cada participant la cerca de la mateixa autonomia.

Així, des del projecte es realitzen itineraris personalitzats i amb acompanyament per part dels professionals. Durant les sessions individuals es treballen aspectes personals i formatius amb l’objectiu de millorar les seues possibilitats d’ocupació. Per exemple, es practiquen les entrevistes de treball, es reforcen les habilitats socials o es realitza un disseny personalitzat del currículum.

Per altra banda, el programa contempla activitats grupals –com tallers de motivació o d’art– centrats en aspectes emocionals i conductuals. L’objectiu és crear una cohesió entre les persones participants i generar una xarxa de suport a Catarroja.

Igualment, s’organitzen cursos formatius adaptats a les necessitats i interessos de les persones usuàries que els ajuden a millorar el seu currículum professional i a treballar aspectes com la puntualitat o la responsabilitat, fonamentals en la cerca d’ocupació. Ja s’han realitzat cursos d’idiomes, estètica o cuina, entre altres.

Totes aquestes activitats, a més, es plantegen utilitzant els recursos del municipi. Així, s’ha comptat amb comerços i associacions locals de Catarroja en el desenvolupament d’aquestes accions, de manera que alhora que s’ajuda a les persones usuàries també es dóna impuls de l’economia local.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris