25n
Orgull
Orgull

Si tens 55 anys i estàs aturat, aquesta és la teua telefonada

L’ajuntament de València contractarà 80 persones majors de 55 anys a través d’Oportunitats +55

Si tens 55 anys i estàs aturat, aquesta és la teua telefonada
11/09/2018 -

L’Ajuntament de València ha instal·lat un telèfon en la cantonada del carrer Russafa amb el carrer Colón, que sonarà cada deu minuts, de manera que les persones que ho despengen rebran informació sobre el nou programa d’ocupació per a majors de 55 anys, Oportunitats +55, així com altres iniciatives de València Activa, l’agència d’ocupació municipal. Així ho ha presentat la regidora d’ocupació Sandra Gómez aquest matí, que ha anunciat que l’objectiu és la contractació per part del consistori de 80 persones majors de 55 anys durant 9 mesos.

En concret, aquestes 80 persones treballaran en dependències municipals entre octubre de 2018 i juny de 2019, «en les mateixes condicions que la resta de treballadors i treballadores, per la qual cosa tindran salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició», ha indicat la regidora. Per això, s’han destinat 1.563.581,98 euros i altres 36.858 euros per a accions formatives complementàries.

No obstant això, Gómez ha reconegut que es tracta d’una oportunitat que arribarà a poques persones i ha fet una crida a altres administracions i empreses perquè tinguen en compte a aquests treballadors i treballadores. “Fins ara les iniciatives s’han centrat en persones joves, però no hem d’oblidar que els majors de 55 anys són igual d’aptes i capacitats que la resta”. “És injust treballar durant molts anys per a, al final, quedar-se fóra del mercat laboral amb una eixida ajustada”, ha afegit.

A més, la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible ha defensat que encara que ha disminuït la taxa d’atur en aquesta legislatura (ha baixat del 18 al 10,4%), “la taxa de desocupació entre les persones que es troben en aquesta franja d’edat registra una menor variació respecte a altres grups d’edat”. Per aquesta raó, l’ajuntament valencià oferirà el programa Oportunitats 55+ i cursos de formació d’anglés bàsic, de competències professionals (carretiller o maneig de la plataforma elevadora) i digitals, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 1 =