caixa popular

71 escolars sords en situació de dependència es beneficien d'un programa municipal de logopèdia

71 escolars sords en situació de dependència es beneficien d'un programa municipal de logopèdia
14/08/2017 -

La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, i l’Associació de Pares i Amics del Sord de València (Aspes), han dut a terme en aquest curs escolar un programa de logopèdia per a xiquets i xiquetes de la ciutat que per la seua sordesa es troben en situació de dependència. La iniciativa, que ha aconseguit superar els objectius marcats, ha permés una millorança en l’àmbit lingüístic d’aquests escolars.

Un total de 65 xiquets i xiquetes de 2 a 16 anys i sis adults de 17 a 18 anys s’han beneficiat directament d’aquestes ajudes, que han contemplat la subvenció completa de pròtesis auditives i sessions subvencionades de rehabilitació auditiva.

Una de les circumstàncies que s’ha destacat del programa és “l’adequada coordinació amb els professionals implicats en l’educació dels xiquets i xiquetes beneficiaris, de forma que s’ha proporcionat una precisa ajuda a aquells que presentaven dificultats en el llenguatge ocasionades per la seua discapacitat auditiva”, ha dit Isabel Lozano.

El programa, finançat a través de les Subvencions d’Acció Social de la regidoria d’Inserció Sociolaboral, ha comptat amb una subvenció municipal de 10.900 euros i amb ells s’ha abonat el salari de la logopeda encarregada del projecte i el lloguer del local on s’ha desenvolupat la iniciativa.

“Les subvencions d’Acció Social que convoca anualment la regidoria d’Inserció Sociolaboral complementen la cobertura que l’Ajuntament presta a través dels servicis socials municipals. A través de les iniciatives socials que la societat civil presenta, promovem la innovació en metodologies, enfocaments i pràctiques en diferents àmbits d’intervenció social. Es tracta de treballar des de tots els punts d’acció possible per aconseguir la protecció dels sectors de població més vulnerables”, ha explicat la regidora Isabel Lozano.

En aquest cas concret, el projecte de logopèdia per a xiquets sords en edat escolar ha suposat un “gran benefici” per a ells, ja que la pèrdua d’audició interromp i complica la comprensió de la parla i el contacte amb l’entorn social, de forma que dificulta les seues possibilitats d’informació i coneixement del medi.

“Des de la regidoria hem volgut contribuir al fet que les persones sordes puguen superar, les limitacions i les dificultats que presenten com a conseqüència de la manca d’audició i, les dificultats que es produeixen fruit d’un entorn en el qual els fonaments culturals i de desenvolupament social estan basats en el llenguatge oral”, ha conclòs Isabel Lozano.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats