25n
25N
25N

Píndoles informatives que rescaten de l'oblit a dones escriptores

Amb el programa ‘Dones i lletres’ es reivindica el paper de les dones en el món de la literatura en forma de vídeo

Píndoles informatives que rescaten de l'oblit a dones escriptores
06/08/2020 -

De la mateixa manera que la Generalitat Valenciana va posar en relleu el treball de les dones compositores valencianes, i va donar a conéixer la vida i la trajectòria de les reines valencianes, ara, l’associació de gestió cultural inclusiva ‘Prosa Elástica’ s’ha acollit a una subvenció de la Generalitat Valenciana i la Biblioteca Valenciana per a la difusió de la cultura amb l’objectiu de tirar avant el projecte ‘Dones i lletres’, un programa multidisciplinari que reivindica el paper de la dona en el món de la literatura.

A través de píndoles informatives, en forma de vídeo animat, se’ls retorna la veu a grans dones de la creació literària que han caigut en l’oblit, la discriminació i la invisibilització. “En total, aquest projecte està format per 10 vídeos de menys de 10 minuts amb els quals volem acostar a importants escriptores de la història per a difondre el seu treball i que el públic puga conéixer-les millor”, expliquen des de ‘Prosa Elástica’ a aquest diari.

“Hem decidit començar amb Virginia Woolf. I és que encara que el seu nom siga molt conegut, la gent no sap tot el que va fer per la literatura, però també pel feminisme”. D’aquesta manera, “cada 15 dies, publicarem un vídeo dedicat a una dona escriptora que ha deixat petjada en la història”, i afigen, “projectes com aquests són molt necessaris per a visibilitzar a tantes dones que, al llarg del temps, han anat caient en l’oblit o que, encara que el seu nom és conegut, el públic no sap quina va ser la seua trajectòria”.

Els pròxims lliuraments estaran protagonitzades per Laura Esquivel i Jane Austen, entre altres. La representació valenciana serà a càrrec de l’escriptora alcoiana Isabel Clara Simó.

Els vídeos, que estan enfocats a un públic general i, especialment, al familiar, mostren la vida i obra d’escriptores importants de manera divertida i amb un llenguatge senzill. Però, a més, han aplicat una perspectiva de gènere per a evitar “continuar perpetuant estereotips i rols de gènere“.

I és que la igualtat real i efectiva continua sent una de les assignatures pendents del segle XXI. És responsabilitat de totes i tots treballar per a continuar avançant cap a una societat més justa, més igualitària i més lliure.

‘Prosa Elástica’ es dedica a la promoció i suport d’activitats i iniciatives que aporten benefici a la societat. D’aquesta manera, aquesta associació sense ànim de lucre ha col·laborat en altres esdeveniments com la Mostra de Cinema per la Igualtat de Moncofa, i és responsable del programa ‘Con la igualdad yo cuento, cuenta-cuentos que rompen con los estereotipos de género’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =