Igualtat destina 3,7 milions a ajudar perquè 274 xiquets gitanos es graduen en l'ESO i continuen estudiant

Les persones usuàries del ‘Programa Kumpania’ de millora socioeducativa, seran xiquets i xiquetes i adolescents d’ètnia gitana de 6 i 18 anys que cursen l’Educació Primària o la Secundària Obligatòria

Igualtat destina 3,7 milions a ajudar perquè 274 xiquets gitanos es graduen en l'ESO i continuen estudiant
09/06/2019 -

La Conselleria d’Igualtat destinarà 3,72 milions d’euros al programa ‘Kumpania’, un nou servei social que ajudarà 274 xiquets i xiquetes gitanos a graduar-se en Educació Secundària i continuar els seus estudis.

La Vicepresidència ha adjudicat els concerts socials per a la posada en marxa d’aquest nou servei social, “especialitzat i individualitzat”, en cinc municipis de les tres províncies, amb 274 places per a la millora socioeducativa de la infància i adolescència gitana, ha detallat l’administració en un comunicat.

La consellera d’Igualtat en funcions, Mónica Oltra, ha explicat que es tracta d’un nou servei que es crea a través de l’acció concertada per a serveis socials especialitzats en el sector d’igualtat en la diversitat, per al qual el seu departament destina un import total de 3.724.760,88 euros per als anys 2019 i 2020.

Amb el nom de ‘Programa Kumpania’, la Conselleria posa en marxa aquest servei social dirigit a la infància i adolescència gitana, el seu entorn social i familiar, amb els objectius d’ajudar la graduació en l’Educació Secundària Obligatòria i afavorir la continuació en estudis postobligatoris.

‘PROGRAMA KUMPANIA’

Les persones usuàries del ‘Programa Kumpania’ de millora socioeducativa, seran xiquets i xiquetes i adolescents d’ètnia gitana de 6 i 18 anys que cursen l’Educació Primària o la Secundària Obligatòria.
Les 274 places s’organitzaran en deu programes de 25 persones i dues de 12 persones. Segons es desprén de la resolució, les ciutats de Castelló, Elx i València comptaran amb dos programes de 25 places cadascun, i les ciutats d’Alacant i Paterna tindran tres programes que suposen 62 places en cadascuna d’elles.

El servei consisteix en una intervenció integral centrada en l’atenció socioeducativa que contindrà diverses accions, entre les quals cal destacar l’elaboració d’un itinerari personalitzat per a cada xiquet, xiqueta o adolescent, la mediació i el seguiment en el centre educatiu i amb la família.

Igualment, es proporcionaran classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral, es fomentaran hàbits saludables i d’oci educatiu i s’oferirà formació en igualtat, interculturalitat i diversitat, entre altres.

A Castelló els programes es desenvoluparan en el barri Sant Lorenzo. A la ciutat d’Alacant en els barris Verge del Carmen, 400 Habitatges i Cementeri. A Elx en el barri de Palmerars i Carrús. A Paterna serà en La Coma i a la ciutat de València en Poblats de l’Oest i Poblats Marítims.

Mónica Oltra ha manifestat que el concert social per a la prestació de serveis socials especialitzats “garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels serveis que gestionen” i assegura “la qualitat en el servei a les persones i a les seues famílies”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

turismo salou