caixa popular

Fins a 500 persones gaudiran del programa d'inserció laboral

Fins a 500 persones gaudiran del programa d'inserció laboral
19/09/2017 -

Hui s’ha incorporat un segon grup d’usuaris al servici d’acompanyament en la recerca de treball del Centre Municipal de Servicis Socials de Benimaclet. Un programa de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de València i de la Mancomunitat de l’Horta Sud, que proporciona un assessor personal a persones majors de 30 anys en situació d’atur de llarga duració i que siguen ateses pels servicis socials dels municipis de l’Horta Sud i València.

Es treballa per a aconseguir la inserció sociolaboral de 500 persones a València, Horta Sud i les comarques de València, d’aquestes 250 són de la ciutat (part d’elles dones que actualment exerceixen la prostitució). Aquest servici, operat per l’aliança entre la Fundación Novaterra i Ingeus, garanteix que un mínim del 50% de les persones usuàries trobaran treball i que totes elles adquiriran habilitats i dinàmiques per a la recerca activa d’ocupació per mitjà d’un acompanyament integral i coordinat entre les administracions.

“Coneixem la falta de treball que hi ha a la ciutat, sobretot a partir d’uns perfils d’edat i de la situació econòmica i, per això, apostem perquè siga possible trobar treball”, ha expressat Consol Castillo, regidora de Servicis Socials, que aquest matí ha donat la benvinguda a nous usuaris juntament amb la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, i el vicepresident de la Diputació de València, Emili Altur.

Aquesta actuació pionera en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació se centra en l’acompanyament personalitzat i intensiu, amb un treball personalitzat i un seguiment de cada cas gràcies als assessors personals. El programa es complementa amb activitats grupals per a exercir les competències necessàries per a la recerca d’ocupació.

“Som molt conscients de la necessitat que hi ha a les poblacions amb més dificultat per a accedir a un treball. Per això, aquest projecte d’acompanyament és el que dota de riquesa i potencial la iniciativa, ja que es fixa en les necessitats i les capacitats de cada u”, ha dit la regidora Isabel Lozano. Per la seua part, el vicepresident de la Diputació de València, Emili Altur, ha recordat la necessitat de treballar conjuntament entre administracions i també ha indicat que volien fer extensiu aquest programa als pobles de l’Horta Sud però també als pobles de València.

El conveni d’aquest projecte preveu una partida de 605.000 euros (dels quals Divalterra aporta 363.000 i la Mancomunitat, com l’Ajuntament de València, 121.000). Amb aquesta partida es finança el servici esmentat que, amb l’ajuda dels centres socials municipals, també detecta les persones susceptibles de ser beneficiàries d’aquest nou programa.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris