La Fe inicia el programa Improve per a la rehabilitació de pacients pediàtrics amb cardiopaties congènites

La Fe inicia el programa Improve per a la rehabilitació de pacients pediàtrics amb cardiopaties congènites
14/10/2018 -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha engegat el primer programa d’atenció integral i rehabilitació cardiorespiratòria pediàtrica de la Comunitat Valenciana. El projecte Improve, dissenyat i coordinat per la secció de Cardiologia Infantil, es duu a terme en col·laboració amb el servei de Medicina Física i Rehabilitació, l’associació Bategant Junts, el departament de Fisioteràpia del CEU-Cardenal Herrera i el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa, ha informat la Generalitat en un comunicat, és pionera a la Comunitat Valenciana i va començar la seua marxa en el mes de març de 2018. Des de llavors, ja s’han realitzat més de 100 proves d’esforç i s’han inclòs en el programa a 13 pacients pediàtrics.

El programa inclou entrenament aeròbic de força i resistència muscular, rehabilitació respiratòria, assessorament nutricional, monitoratge de l’activitat física i seguiment psicològic.

Esteban Peiró, metge adjunt i responsable el projecte Improve ha explicat que “a Espanya naixen cada any 2.000-4.000 xiquets i xiquetes amb una cardiopatia congènita”. “Els avanços en els procediments diagnòstics, el desenvolupament de la cirurgia i les cures post-operatoris han permés augmentar significativament la supervivència dels xiquets i les xiquetes amb aquestes malalties, incrementant el nombre de pacients que viuen amb les seqüeles de les formes moderades i greus de les mateixes”, ha continuat.

La creació d’un programa d’avaluació de la resposta cardiopulmonar i rehabilitació cardiopulmonar basada en els seus resultats ha demostrat, en nombrosos estudis, que millora la qualitat de vida dels pacients pediàtrics afectats per defectes cardíacs congènits, així com utilitat en l’establiment del pronòstic i la planificació òptima del seu tractament a mitjà i llarg termini.

“POSADA A PROVA PER A MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA”

El projecte Improve selecciona mitjançant la realització de proves d’esforç cardiopulmonar a aquells menors amb malalties cardíaques que pateixen majors limitacions físiques. Després de la selecció, els inclou en un programa de realització d’activitats que incideixen sobre les esferes biològica, psicològica i social, amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida.

Peiró ha assenyalat que aquesta iniciativa “ofereix al pacient l’oportunitat de posar-se a prova, de conéixer les seues capacitats i els seus límits en un entorn controlat, perquè puguen enfrontar-se a la vida real sabent fins a on poden arribar i que poden millorar les seues limitacions mitjançant la força de voluntat i l’entrenament”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou