Programa formatiu per a recuperar la tradició de l'espolí

Amstel oferirà dues beques per a cursar aquest programa formatiu

Guardar

espolin-fallas
espolin-fallas

L'empresa Amstel vol posar en relleu la cultura sedera valenciana amb el projecte 'Amstel Movimiento Espolín', una sèrie d'iniciatives entre les quals es trobaran tallers sobre aquest teixit artesanal, la 'Amstel Espolín Collection', que comptarà amb dissenys de productes, calçats, complements i moda realitzats per creatius valencians o els 'Espolín Days', que se celebraran del 16 al 19 de març.

No obstant això, una de les iniciatives més noves i pioneres és la creació d'un programa d'estudis específics, així com d'unes beques, que tenen com a objectiu formar sobre el teixit manual de l'espolí, així com contribuir al relleu generacional, ja que només uns poc artesans, encara, continuen realitzant aquest teixit.

I és que València és l'única ciutat a Espanya on encara es realitza el teixit manual de l'espolí, que consisteix a anar nuant d'un en un tots els fils de seda fins a formar extraordinaris estampats florals, que enriqueixen la indumentària valenciana tradicional.

Amb la col·laboració de Cànem Escola de Indumentària, i amb el propòsit de recuperar una tradició que està en risc de desaparéixer, s'ha dissenyat un temari per a donar a conéixer la història, el desenvolupament i la tècnica mitjançant classes presencials. Però a més, aquest curs també comptarà amb visites a tallers, sederies, museus, demostracions i sessions pràctiques.

Aquest programa formatiu tindrà dos anys de durada, al que es podran apuntar tots els interessats. Així mateix, Amstel oferirà dues beques a les quals es podrà optar presentant una sol·licitud amb els requisits estipulats. Serà l'equip docent de Cànem qui avaluarà els perfils per a assignar aquestes places gratuïtes. Tradició, tècnica, patronatge i confecció s'uneixen en aquest programa formatiu, que permetrà als estudiants especialitzar-se en una artesania centenària.

Destacats