25n
25N
25N

El programa de formació de la Universitat de Tardor celebra la seua segona edició al Castell d'Alaquàs

El programa de formació de la Universitat de Tardor celebra la seua segona edició al Castell d'Alaquàs
03/10/2019 -

La Universitat de València, la Diputació provincial juntament amb l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Associació Quaderns d’Investigació d’Alaquàs van celebrar ahir una nova edició de la Universitat de Tardor. Es tracta de la segona edició d’aquest programa gratuït de formació impartit per especialistes universitaris que enguany s’ha centrat en l’anàlisi del moviment social i polític de les Germanías (1519-1522), del qual es compleixen cinc segles.

La primera d’aquestes dues jornades va comptar amb un complet programa d’activitats que es van iniciar amb l’acte inaugural presidit per l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura, Empar Folgado, diputada d’Educació; Jorge Hermosilla, Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; i Luis Arciniega, coordinador de la Universitat de Tardor d’Alaquàs.

A continuació, Pablo Pérez, del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, va dirigir la conferència sobre ‘Les Germanías de València, mig mil·lenni d’història’. Per part seua, Manuel Ruzafa, del Departament d’Història Medieva, Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de València, va centrar el seu discurs en ‘Els perjudicats per les Germanías: els mudèjars i el seu a moriscos’. Per a tancar la jornada, es va celebrar una taula redona sobre les ‘Línies d’investigació entorn de les Germanias i la conversió morisca’, En ella, a més de Pablo Pérez i Manuel Ruzafa, va intervenir Amadeo Serra, del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València.

Hui dijous 3 d’octubre se celebrarà la segona i última jornada amb tres noves ponències, on a més de ser analitzats diversos aspectes d’aquest moviment, es promourà un debat entre diverses disciplines, línies i tècniques d’estudi, amb la participació del públic assistent.

La primera de les edicions de la Universitat de Tardor d’Alaquàs, es va celebrar en 2018 coincidint amb la commemoració de la declaració del Centenari del Castell com a Monument Històric Artístic. Cita on vam poder conéixer de la mà d’investigadors especialitzats el context històric en el qual es Castell-Palau d’Alaquàs es va construir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =