25n
Orgull
Orgull

Les Festes Populars i de la "participació" ompliran Mislata de festa, música i pólvora

El Regidor de Festes, Toni Arenas, assenyala la música com “un dels pilars fonamentals”, que tindrà el seu colofó amb el concert gratuït de Maldita Nerea

Les Festes Populars i de la "participació" ompliran Mislata de festa, música i pólvora
29/08/2019 -

Mislata ja està en festes. Almenys, en la primera d’elles. Ja estan en marxa les Festes Patronals, “les de tota la vida”, assenyala Toni Arenas, el Regidor de Festes. Des de 2011, no obstant això, a aquestes festes els segueixen unes segones: les Festes Populars de Mislata 2019, on es produeix una acumulació d’oci i de gent. Des d’una traca correguda de dos quilòmetres i mig a concerts gratuïts de grans grups nacionals.

La música és, precisament, un dels pilars fonamentals d’aquestes festes que inicien el pròxim tres de setembre. “Des del primer any, però sobre tots els últims, ha agafat espente la qualitat musical. Portem les millors orquestres“, repassa Arenas.

Tanta importància té la música que cada dia de festes, sense excepció, tenen orquestra. Fins i tot els dies que toquen dos grups nacionals, Pignoise i Maleïda Nerea, després d’ells, també hi ha orquestra. Esperen, els dies de més afluència, depassar els 15.000 espectadors de l’any passat, amb Andy i Lucas.

Per a assegurar que “passen els cinc dies sense cap incident”, Arenas ha assenyalat el dispositiu que Policia Local, Policia Nacional i Subdelegació del Govern han preparat; enguany hi haurà més efectius.

Des del dia tres fins a la fi de les festes, fins ben entrada la matinada, hi haurà un Punt Violeta per a assessorar i promocional la lluita contra la violència masclista. Un lloc on a més, si “per desgràcia ocorreguera alguna cosa”, poden acudir a rebre assistència.

Arenas assenyala que les festes té molt bona salut gràcies, en gran part, al fet que formen part de la gent de Mislata. Assenyala que “el teixit associatiu”, com “les falles, les entitats culturals i socials” gestionen les seues pròpies casetes. Això genera unes festes que involucren als seus assistents, que se senten partícips.

La pólvora també serà protagonista aquests dies. Un correfoc recorrerà els carrers de la localitat, enguany per un nou recorregut “amb carrers més amples, perquè lluïsca més. A més de la traca correguda, la pirotècnia de Ricardo Caballer dispararà una mascletà nocturna per a acomiadar la festa, entre el concert de Maleïda Nerea del dissabte i l’Orquestra Wonder, que posarà punt i final fins a 2020.

Programa de les Festes Populars de Mislata

DIMARTS, 3 DE SETEMBRE

A les 19:00h desfile inaugural de la Fira de Festes Populars, des de la Pl. Constitució fins a la Pl. Major per l’Av. Gregorio Gea. Finalitzarà amb un recorregut de les autoritats per les casetes dels col·lectius participants a les 20:00h. Cap a les 20:45h, encés de les llums de festes, i tret d’un castell de focs. A les 23:30h, actuació de l’Orquestra Eufòria a l’escenari principal de la Pl. Major.

DIMECRES, 4 DE SETEMBRE

Des de les 19:00h, activitats infantils al recinte de la Fira de Festes, a càrrec de les entitats de les casetes i el Consell d’Infància i Adolescència. A les 19:45h, organitzat per l’Agrupació Veïnal “Mira Qui Balla”, en la plaça Major. A les 22:30h, traca correguda, des de la Pl. Constitució, travessant el barri de la Moreria, carrers dels Àngels, Marqués de Villores, Av. Gregorio Gea i final en Pl. Major. A les 23:00h, actuació de l’Orquestra Seven Crash des de l’escenari principal.

DIJOUS, 5 DE SETEMBRE

A les 18:30h, Concurs de Disfresses Infantils organitzat pel Consell de la Joventut. Desfilada des de la Pl. Constitució, carrer Estació, Av. Gregorio Gea fins a la Pl. Major. A les 20:30h començarà en la mateixa plaça la Nit dels Pintxos, amb repartiment de 3.000 pintxos a càrrec de la Penya Els Tronats. 23:30h. Concert del grup Pignoise a la plaça Major. En finalitzar, sobre la 01:00h, actuació de l’Orquestra Límit.

DIVENDRES, 6 DE SETEMBRE

Des de les 19:00h, activitats infantils al recinte de la Fira de Festes, a càrrec de les entitats de les casetes i el Consell d’Infància i Adolescència. A les 22:30h, Correfoc tradicional des de la plaça de Joan XXIII, per Av. Gregori Gea, fins a la Pl. Major. En finalitzar, a les 00:30h, actuació de l’Orquestra La Tribu.

DISSABTE, 7 DE SETEMBRE

A les 10:30h. Jocs infantils aquàtics en la Pl. Major. patrocinats per la Regidoria d’Infància. A les 17:30h, masterclass de Zumba. I a les 18:00h des de la Pl. Constitució: Mislata Color Run Fest (organitzada pel Consell de la Joventut). Recorregut previst per l’organització, passant pels carrers Major, Ramón y Cajal, Av. Blasco Ibáñez, Joan d’Àustria, Av. del Sud, Gregorio Gea fins a arribar a la meta (Pl. Major) on culminarà amb una gran festa amb DJ’s, cap a les 19:00h. A les 00:00h. Mascletà nocturna de Ricardo Caballer a la Pl. Major. En acabant, a les 00:30h, Concert del grup Maleïda Nerea. Després, actuació de l’Orquestra Wonder. En finalitzar l’orquestra, conclusió de les Festes Populars de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quinze =