25n
25N
25N

L'"Aire fresc" de Sandra Gómez per a Poblats Martíms

La candidata del PSPV a l’alcaldia de València llança un mapa per a veure les propostes generals i concretes de cada barri del Cap i Casal

L'"Aire fresc" de Sandra Gómez per a Poblats Martíms
09/05/2019 -

La candidata a l’alcaldia de València pel PSPV, Sandra Gómez, es postula com un “Aire fresc” per a la capital. És el seu lema de campanya, i amb ell va presentar el seu programa electoral i, a més, una nova forma de mostrar les mesures que afecten els barris de la ciutat, siga en general o en particular. Des de la web ‘valenciasenselimits.com’ l’equip de Gómez ofereix un mapa interactiu en el qual poder veure aquestes mesures en forma de ‘pins’. És una alternativa que, va destacar en la presentació, “no estarà imprés”, sinó disponible des de qualsevol dispositiu amb navegador web.

Un dels barris que, legislatura rere legislatura, és comentat pels protagonistes polítics és El Cabanyal, dins del districte de Poblats Martítims. Un total de 12 propostes, la majoria per a tot el districte, estan situades en ell. Com en quasi tots els barris de la ciutat, un dels punts que detalla és el “pla per a reduir el trànsit i la creació de pàrquings en altura”. Per a això Gómez proposa l’impuls “del vehicle elèctric compartit”, un model semblant al dels ciclomotors elèctrics, fomentar el límit de velocitat a 30Km per hora i augmentar la freqüència de les línies d’EMT.

També és una aposta comuna com en la resta de barris la construcció d'”aparcaments en altura” per a tindre més fàcil trobar aparcament. Alguna cosa que, confia la candidata, amb el temps serà menys necessari per a la reducció del parc mòbil i que permetrà reutilitzar com a “espais dotacionals”.

Una proposta més específica per al Cabanyal és la creació d’un nou Centre de Dia perquè, asseguren, volen “una ciutat que ajude al fet que els seus majors tinguen un envelliment actiu, una ciutat que puga ser viscuda i gaudida a totes les edats”. En el programa de Gómez es detalla la intenció de construir, a més d’aquest, altres tres nous centres en Manilla, Benimàmet i Algirós.

En la mateixa línia, anuncia la posada en marxa de 3 nous centres Municipals d’Activitats per a persones majors. Es tracta de llocs que funcionen com a punt de trobada, comunicació i esplai per a pensionistes i jubilats majors de 60 anys.

Respecte a la platja, també amb la zona de la Malva-rosa, es proposa ampliar les zones esportives. Per exemple, detalla un nou espai per a “esports aquàtics” pròxim a la Patacona, un poliesportiu a l’aire lliure a la platja de la malvarrosa o un “carril runner” en el passeig marítim. També es proposen noves instal·lacions i fins a un parc de skate al Parc de Dr. Lluch.

Respecte al passeig marítim, Gómez proposa una mesura per a “harmonitzar” el passeig i la platja.”Tenim un projecte per a revolucionar el nostre passeig marítim; suprimint les seues barreres arquitectòniques perquè estiga millor connectat amb la nostra platja i que compte amb més jocs infantils i espais verds”, detalla en un vídeo a través del mapa.

També el barri de Natzaret, històricament marginat, té algunes propostes, encara que poc específiques. Es repeteix, com en altres zones, les propostes de creació de més escoletes de 0 a 3 anys, els plans de reducció del tràfic o els plans d’habitatge, amb els quals Gómez vol promoure la construcció de 4.500 habitatges en els quatre anys de legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =