caixa popular
caixa popular
caixa popular

Més de cent persones s'han beneficiat del programa Digitalitza't contra la bretxa digital

Més de cent persones s'han beneficiat del programa Digitalitza't contra la bretxa digital
12/07/2018 -

El centre d’innovació Las Naves, en col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Bylinedu, ha tancat amb el curs escolar una nova edició del programa Digitalitza’t: el seu objectiu principal és acabar amb la bretxa digital. Aquest programa consta de dos tallers: el de Programació i Robòtica, dirigit a joves de 7 a 17 anys i en el qual han participat 48 xiquetes i 32 xiquets; i el d’Acompanyament Digital per a persones majors, amb el qual hem acostat la tecnologia a 17 dones i 13 homes.

El regidor d’Innovació Roberto Jaramillo ha destacat la labor realitzada pel centre d’innovació Las Naves durant aquests últims anys: «Gràcies al programa Digitalitza’t, Las Naves ha aconseguit no solament reduir la bretxa digital, sinó també la de gènere. Cada vegada hi ha més xiquetes i dones participant en aquestes activitats, fent de València una ciutat més democràtica i inclusiva gràcies a aquests cursos d’acompanyament digital per a persones majors i de programació i robòtica per a xiquetes i xiquets».

Acostar les tecnologies digitals a la societat, especialment a persones amb difícil accés a les mateixes i en risc d’exclusió tecnològica és l’objectiu principal de Digitalitza’t, que es duu a terme durant el curs escolar amb l’ajuda d’un equip de 20 persones voluntàries.

En el taller d’Acompanyament Digital, s’ha ajudat 30 persones majors (17 dones i 13 homes) amb escassa competència digital a resoldre dubtes amb el mòbil, la tauleta o el portàtil. A més, han aprés a aplicar la tecnologia a situacions de la vida real com realitzar una cita mèdica online, buscar informació, realitzar tràmits bancaris i compra en línia, o poder comunicar-se amb les seues famílies i amistats mitjançant facebook o whatsapp, entre altres recursos.

Pel que fa al taller de Programació i Robòtica, dirigit a un públic infantil i juvenil, 48 xiquetes i 32 xiquets han aprés a programar, dissenyar robots, desenvolupar llocs web i dissenyar aplicacions mòbils i videojocs. Potenciant el software lliure i amb el suport de persones adultes, el taller s’ha dut a terme, no com una classe tradicional, sinó en funció de grups d’interés. Les xiquetes i xiquets s’han agrupat per afinitat entorn de diferents mentors i mentores per aprendre la tecnologia que més els interessava.

Emmarcat dins de Digitalitza’t, Las Naves també ha organitzat el cicle ‘Xerrades digitals’, amb l’objectiu d’informar i ajudar mares i pares sobre aspectes importants relacionats amb les noves tecnologies i el seu ús per part de joves. A les xerrades han acudit al voltant de 180 persones i, durant aquestes, quasi 130 xiquets i xiquetes han assistit de forma paral·lela a diferents tallers amb la finalitat de facilitar la conciliació.

Aquestes xerrades digitals han comptat amb professionals de la ciberseguretat, la policia i la psicologia i en elles s’han abordat temes com a ‘Seguretat, protecció i privadesa de xiquetes i xiquets en internet i les xarxes socials’, ‘Com evitar que les nostres filles i fills siguen víctimes de ciberdelictes com el grooming, sexting i sextorsió’ i ‘Com prevenir l’addicció a les noves tecnologies en xiquetes, xiquets i adolescents’.

Amb el programa gratuït Digitalitza’t, el centre d’innovació Las Naves pretén contribuir a la integració i el desenvolupament sociocultural de col·lectius amb dificultats d’accés a entorns digitals que es troben exclosos d’una tecnologia que cada vegada és més necessària per a dur a terme tasques o activitats quotidianes. En resum, contribuir a trencar la bretxa digital.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

programacion rialto
massamagrell 25n
medioambiente torrent
catarroja 2019
massamagrell 25n