caixa popular

Més de cent persones s'han beneficiat del programa Digitalitza't contra la bretxa digital

Més de cent persones s'han beneficiat del programa Digitalitza't contra la bretxa digital
12/07/2018 -

El centre d’innovació Las Naves, en col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Bylinedu, ha tancat amb el curs escolar una nova edició del programa Digitalitza’t: el seu objectiu principal és acabar amb la bretxa digital. Aquest programa consta de dos tallers: el de Programació i Robòtica, dirigit a joves de 7 a 17 anys i en el qual han participat 48 xiquetes i 32 xiquets; i el d’Acompanyament Digital per a persones majors, amb el qual hem acostat la tecnologia a 17 dones i 13 homes.

El regidor d’Innovació Roberto Jaramillo ha destacat la labor realitzada pel centre d’innovació Las Naves durant aquests últims anys: «Gràcies al programa Digitalitza’t, Las Naves ha aconseguit no solament reduir la bretxa digital, sinó també la de gènere. Cada vegada hi ha més xiquetes i dones participant en aquestes activitats, fent de València una ciutat més democràtica i inclusiva gràcies a aquests cursos d’acompanyament digital per a persones majors i de programació i robòtica per a xiquetes i xiquets».

Acostar les tecnologies digitals a la societat, especialment a persones amb difícil accés a les mateixes i en risc d’exclusió tecnològica és l’objectiu principal de Digitalitza’t, que es duu a terme durant el curs escolar amb l’ajuda d’un equip de 20 persones voluntàries.

En el taller d’Acompanyament Digital, s’ha ajudat 30 persones majors (17 dones i 13 homes) amb escassa competència digital a resoldre dubtes amb el mòbil, la tauleta o el portàtil. A més, han aprés a aplicar la tecnologia a situacions de la vida real com realitzar una cita mèdica online, buscar informació, realitzar tràmits bancaris i compra en línia, o poder comunicar-se amb les seues famílies i amistats mitjançant facebook o whatsapp, entre altres recursos.

Pel que fa al taller de Programació i Robòtica, dirigit a un públic infantil i juvenil, 48 xiquetes i 32 xiquets han aprés a programar, dissenyar robots, desenvolupar llocs web i dissenyar aplicacions mòbils i videojocs. Potenciant el software lliure i amb el suport de persones adultes, el taller s’ha dut a terme, no com una classe tradicional, sinó en funció de grups d’interés. Les xiquetes i xiquets s’han agrupat per afinitat entorn de diferents mentors i mentores per aprendre la tecnologia que més els interessava.

Emmarcat dins de Digitalitza’t, Las Naves també ha organitzat el cicle ‘Xerrades digitals’, amb l’objectiu d’informar i ajudar mares i pares sobre aspectes importants relacionats amb les noves tecnologies i el seu ús per part de joves. A les xerrades han acudit al voltant de 180 persones i, durant aquestes, quasi 130 xiquets i xiquetes han assistit de forma paral·lela a diferents tallers amb la finalitat de facilitar la conciliació.

Aquestes xerrades digitals han comptat amb professionals de la ciberseguretat, la policia i la psicologia i en elles s’han abordat temes com a ‘Seguretat, protecció i privadesa de xiquetes i xiquets en internet i les xarxes socials’, ‘Com evitar que les nostres filles i fills siguen víctimes de ciberdelictes com el grooming, sexting i sextorsió’ i ‘Com prevenir l’addicció a les noves tecnologies en xiquetes, xiquets i adolescents’.

Amb el programa gratuït Digitalitza’t, el centre d’innovació Las Naves pretén contribuir a la integració i el desenvolupament sociocultural de col·lectius amb dificultats d’accés a entorns digitals que es troben exclosos d’una tecnologia que cada vegada és més necessària per a dur a terme tasques o activitats quotidianes. En resum, contribuir a trencar la bretxa digital.

Etiquetes


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 3 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019