25n
25N
25N

Llíria desenvolupa un programa contra la pobresa energètica

A més habilitarà una Oficina Verda per a assessorar a la ciutadania sobre estalvi d’energia i consum sostenible

Llíria desenvolupa un programa contra la pobresa energètica
13/06/2018 -

L’Ajuntament de Llíria posarà en marxa, a través d’un conveni amb l’empresa Aeioluz, un pla contra la pobresa energètica. Per a això es realitzaran cursos de formació per al personal municipal, enfocats a fer efectiu este programa i a oferir a la ciutadania assessorament en qüestions d’eficiència energètica i que servisquen de ferramenta per al canvi de model energètic cap a un més sostenible.

Per a la regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social, Vallivana Murgui, “este programa formarà personal tècnic de diferents àrees municipals. D’esta manera, podrem aplicar estos coneixements en matèria energètica per a fer un ús més responsable dels recursos del propi Ajuntament, així com per a poder atendre a la ciutadania que vullga saber més de la factura de la llum i ajustar millor la seua contractació”.

La importància d’este projecte residix a passar d’un sistema assistencialista que es limita a assumir el pagament de les factures d’una forma directa i sense filtres, a un sistema de formació i participació de la ciutadania que permeta fer un ús dels recursos públics d’una manera més eficient i responsable.

A més, el projecte inclou un curs de “Economia domèstica sostenible” per a 15 famílies en situació de vulnerabilitat. En este taller, que començarà al setembre i tindrà una duració de 6 mesos, s’impartirà una metodologia molt senzilla amb la que les persones participants podran administrar la seua economia d’una forma més òptima, a més d’aprendre a gestionar els seus recursos energètics i la contractació dels mateixos d’una forma molt més eficient.

Oficina Verda

Així mateix, este programa inclou la creació de l’Oficina Verda d’atenció personalitzada, que consistirà en la realització d’uns tallers dirigits a persones interessades a millorar el seu estalvi energètic revisant la seua contractació dels subministraments d’aigua, llum i gas. Les sessions es realitzaran a finals de setembre i principis d’octubre.

En este sentit, Murgui ha explicat que este projecte “ens ajuda a capacitar a les famílies perquè gestionen els seus recursos de manera més òptima i puguen moure’s de manera més autònoma. Així, anem un pas més enllà de proporcionar-los una ajuda d’emergència perquè puguen pagar les seues factures”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − deu =

bombers