25n
25N
25N

El programa Activitat Física i Salut arranca amb un grup de pacients a Natzaret

El programa Activitat Física i Salut arranca amb un grup de pacients a Natzaret
09/01/2018 -

El programa Activitat Física i Salut de la Regidoria de Sanitat suma des de hui un nou grup, que es desenvolupa en instal·lacions esportives del barri de Natzaret. Després dels bons resultats de la primera fase del programa, s’ha iniciat una segona edició integrada per 13 grups, als quals s’afig el nou equip, que consta de 20 places.

En total, la iniciativa s’ofereix a 260 pacients, als quals s’afigen des de hui els 20 del nou grup, que rebran la formació i l’atenció en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Natzaret. Aquest nou servici a la ciutadania respon a la petició dels residents plantejada a través de l’associació de veïns del districte i, tal com ha subratllat la regidora de Sanitat, “reflecteix la implicació de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports en la promoció de l’activitat física com a hàbit de vida saludable”.

De manera paral·lela a la posada en marxa del grup de Natzaret, també s’ha ampliat el del Velòdrom Lluís Puig, per l’increment del nombre de sol·licituds.

El programa Activitat Física i Esport és un programa pioner que afavoreix la pràctica de l’esport, de forma gratuïta, amb prescripció facultativa del professional que habitualment atén cada pacient al seu centre de salut. L’objectiu principal del programa és augmentar els nivells d’activitat física dels adults amb una actitud sedentària o amb algun tipus de patologia.

Les dades corresponents al primer balanç del projecte, en què ha participat un total de 124 pacients, reflecteixen la satisfacció dels usuaris: un 71,83 % d’ells afirma que ha comprovat millores de salut després de prendre part en el programa, mentre que el 57,75 % afirma sentir millora en la seua simptomatologia de dolor i de problemes emocionals. Quant als espais esportius que han registrat més participació destaquen el Cabanyal-Canyamelar (20,97 %), el Velòdrom Lluís Puig (20,16 %) i la Fontsanta (18,55 %).

En paraules de la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, “aquesta recepta esportiva està tenint una gran acceptació entre la ciutadania, que hi percep una manera fàcil i saludable de millorar la seua qualitat de vida”. La delegada ha expressat la seua satisfacció per la bona acollida d’aquest programa.

Per a poder participar en la iniciativa, els interessats han de preguntar al seu metge de capçalera. Aquest és l’encarregat d’emetre la recepta mèdica que els derivarà al centre esportiu corresponent, segons l’ambulatori o barri a què pertanga. I, una vegada allí, el pacient rebrà pautes i recomanacions per part dels monitors, tots ells llicenciats en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − nou =

bombers
CCCC
Valencia activa