Una professora de la UPV, primera enginyera espanyola premiada per la Association for Life-Cycle Civil Engineering

Una professora de la UPV, primera enginyera espanyola premiada per la Association for Life-Cycle Civil Engineering
08/11/2018 -

Tatiana García, professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut guardonada amb el Junior Award IALCCE 2018, el Premi Internacional al millor investigador jove del món en l’àmbit de l’anàlisi d’estructures i infraestructures civils –com a ponts i carreteres– al llarg del seu cicle de vida. Es tracta de la primera ocasió en què aquest prestigiós guardó, que cada dos anys lliura la International Association for Life-Cycle Civil Engineering (IALCCE), recau en un investigador espanyol.

El treball d’aquesta enginyera se centra en la integració de nou conceptes sostenibles per a la planificació, disseny i manteniment de les infraestructures civils. Entre els seus principals avantatges, l’aplicació d’aquestes metodologies contribuiria a una presa de decisions més eficients, reduint l’impacte de les infraestructures. Ajudaria també a millorar la seua conservació i prevenir possibles danys en les infraestructures, evitant possibles col·lapses, explica la institució acadèmica a través d’un comunicat.

Tatiana García desenvolupa la seua labor docent i científica en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canales i Port de la UPV. El guardó de la IALCCE se sumisca al primer premi Cemex en sostenibilitat, que la jove enginyera va rebre en 2013 pels seus estudis per al disseny d’estructures amb formigons no convencionals. Actualment, Tatiana és professora ajudant doctor en el Departament d’Enginyeria de la Construcció i Projectes d’Enginyeria Civil, i investigadora en els projectes Dimalife i Consost.

Aquests projectes tenen com a objectiu desenvolupar una metodologia que incorpore la variabilitat en els processos analítics en la presa de decisions sobre el cicle complet de vida de ponts i infraestructures viàries, incloent-hi la licitació de projectes d’obra nova i de manteniment d’infraestructures ja existents.

“Aquests projectes contribuiran a millorar el disseny de noves infraestructures, així com les actuacions concretes de conservació i alternatives de demolició i reutilització per a minimitzar els impactes ambientals i socials”, conclou Tatiana García.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 10 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig