25n
25N
25N

La producció industrial en la Comunitat s'afona un 37,1% a l'abril per la COVID-19

La producció industrial en la Comunitat s'afona un 37,1% a l'abril per la COVID-19
05/06/2020 -

L’Índex General de Producció Industrial (IPI) es va desplomar un 37,1% en la Comunitat Valenciana el mes d’abril passat en relació amb el mateix mes de 2019, a conseqüència de la crisi sanitària i la paralització quasi total del sector industrial durant la primera quinzena d’abril, quan es va posar en marxa el permís retribuït recuperable per a treballadors no essencials.

Aquesta caiguda és major que la mitjana nacional, situada en el 33,6. A més, en el que va de mitjana de l’any, la producció industrial ha retrocedit un 11,7%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A escala nacional, l’Índex General de Producció Industrial (IPI) es va desplomar un 33,6% el mes d’abril passat en relació amb el mateix mes de 2019.

Amb l’enfonsament interanual d’abril, la producció industrial encadena dos mesos consecutius en taxes negatives després d’haver-se reduït un altre 10,2% al març, estant ja en vigor l’estat d’alarma per a evitar la propagació del coronavirus.

Fins ara, la reculada més gran interanual de la producció industrial era el d’abril de 2009, quan en plena crisi financera es va desplomar un 28,4%.

Corregida d’efectes estacionals i de calendari, la producció industrial es va afonar també un 33,6% interanual a l’abril.

En taxa mensual (abril sobre març) i corregida d’efectes estacionals i de calendari, la producció industrial també va experimentar una reculada de dos dígits, en aquest cas del 21,8%, enfront de la caiguda del 13,2% experimentada al març.

L’INE subratlla que la declaració de l’estat d’alarma i l’entrada en vigor del permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no prestaven serveis essencials han provocat una paralització quasi total de la major part del teixit productiu industrial durant la primera part d’abril i una posterior reincorporació gradual i escalonada de l’activitat.

Estadística subratlla que la indústria de l’automoció ha sigut la més afectada per aquestes circumstàncies, amb un descens de la seua producció del 92% respecte al mes d’abril de l’any passat.

Així mateix, l’INE destaca que la situació de confinament de les llars ha provocat una “forta reducció” de la demanda de béns personals i per a la llar, per la qual cosa la confecció de peces de vestir, la indústria del cuir i calçat i la fabricació de mobles van registrar a l’abril descensos en la seua producció superiors al 70%.

Malgrat que els productes alimentosos han sigut els béns que majoritàriament han consumit les llars durant l’estat d’alarma, la indústria de l’alimentació també va baixar a l’abril el seu ritme de producció, amb un descens interanual del 7,3%, enfront del repunt del 3,6% que va experimentar al març.

No obstant això, la producció de conserves, tant de peix, com de fruites i hortalisses i la fabricació de productes de molineria i de productes per a l’alimentació animal, van mantenir taxes anuals positives, en tant que la fabricació de productes farmacèutics va registrar la menor disminució de tota la indústria, amb una lleu reculada del 0,4%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 11 =