25n
25N
25N

La producció ecològica creix imparable a la Comunitat Valenciana superant les 114.000 hectàrees

“L’èxit del Pla Valencià de Producció Ecològica demostra la voluntat del sector per caminar cap a la revaloració del producte”

La producció ecològica creix imparable a la Comunitat Valenciana superant les 114.000 hectàrees
17/07/2019 -

El sector ecològic continua agafant força a la Comunitat Valenciana. I és que si en 2018 hi havia 114.509 hectàrees certificades, només en el primer semestre de 2019 ja s’ha aconseguit superar eixa xifra. Un creixement imparable que deixa clar que l’agricultura ecològica ha arribat per a quedar-se com una nova forma de vida, però també de negoci, perquè la producció ecològica ja representa el 17,5% de la Superfície Agrària Útil del territori valencià.

David Torres, Director General de Desenvolupament Rural, explica, a València Extra, que “des del primer moment, la conselleria ha apostat per una producció ecològica com una forma de valorització del producte, i de donar resposta a una demanda creixent del consumidor. L’aposta és de reconversió del sector i de donar suport al consum com, per exemple, en els menjadors escolars”.

Així mateix, ha volgut ressaltar que “quan parlem de producció ecològica, parlem també de productes de proximitat, valencians, de quilòmetre 0, de temporada, frescos… en línia amb les recomanacions de la FAO de cara als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030”.

Des de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural s’ha impulsat i s’ha treballat per a donar suport a la producció i el consum ecològic, gràcies al primer Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020, amb el qual es busca fomentar la transició cap a un model de producció més sostenible i ecològic que permeta, a la ciutadania, consumir productes de major qualitat i sense residus, al mateix temps que l’agricultura ecològica ajuda en la lluita contra el canvi climàtic, contribuint no solament a frenar la contaminació de l’aigua i la desertificació, sinó també la pèrdua de la diversitat agrària i cultural del territori.

D’aquesta manera, s’han treballat en les línies del foment del consum conscient, responsable i ecològic o el suport als productors ecològics locals, però també en el foment d’aquest tipus de producció amb ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica, que han comptat amb un pressupost de 870.000 euros. Un pla que ha contribuït al fet que el nombre de certificacions haja augmentat considerablement a la Comunitat Valenciana.

Així, d’acord amb el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, si en 2018 es tancava amb 2.904 operadors certificats, en el primer semestre de 2019, aquesta xifra s’ha superat i ja es compta amb 3.308 operadors certificats, la qual cosa suposa un creixement del 13,9%.

Davant aquesta situació, David Torres es mostra satisfet per l’èxit del Pla Valencià de Producció Ecològica, que ha demostrat “l’existència d’una demanda i d’una voluntat del sector per caminar cap a eixa revaloració del producte”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 7 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020