25n
25N
25N

Proclamades les llistes definitives a les Corts: 15 candidatures per València, 14 per Alacant i 12 per Castelló

Després del termini d’esmena d’errors, Toni Cantó ja figura com a tal en la llista de Ciutadans

Proclamades les llistes definitives a les Corts: 15 candidatures per València, 14 per Alacant i 12 per Castelló
02/04/2019 -

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimarts les candidatures que concorreran a les eleccions a Les Corts Valencianes el pròxim 28 d’abril i la seua composició definitiva, després del termini d’esmena d’errors i resolució d’impugnacions.

Segons la resolució de la Junta Electoral de la Comunitat, es presenten en les tres províncies els cinc partits que actualment tenen representació en el parlament valencià: PSPV, Compromís, PP, Ciutadans i Podem, aquest últim en coalició amb EUPV, que en 2015 no va superar la barrera electoral en solitari.

A ells, se sumen com a aspirants per les tres circumscripcions PACMA, Vox, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i Avant Adelante Los Verdes. Per Castelló i València concorren Falange i Poble Democràtic, mentre que per Alacant i València ho fa República Valenciana Partit Valencianista.

Solament en la circumscripció de València es presenten Auna CV i Som Valencians i en la d’Alacant Actúa, Alternativa Republicana i Tercera Edat en Acció. No figura com a candidatura la del Partit Llibertari, que sí estava en la provisional.

VALÈNCIA

En la circumscripció de València, les candidatures inclouen 40 noms i 6 suplents, i va ser Compromís la primera formació a presentar davant la Junta Electoral Provincial les seues llistes després de fer guàrdia la nit anterior.

En el cas de la coalició valencianista la llista està encapçalada per la vicepresidenta i candidata a presidir la Generalitat, Mónica Oltra, al costat de Fran Ferri, Graciela Ferrer, el president dels Corts, Enric Morera, Juan Ponce i Carmen Luisa Robles en els primers llocs. En últim lloc està l’alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó.

El següent partit és el PSPV amb el seu síndic Manolo Mata al capdavant i seguit de la consellera de Justícia, Gabriel Bravo, que figura com a independent; el titular d’Hisenda, Vicent Soler; Mercedes Caballero, José Muñoz i Carmen Martínez.

El cinqué partit a registrar-se va ser Cs, en el qual ara ja sí apareix correctament el nom del seu cap de llista, Toni Cantó. Li segueixen Ruth Merino, María del Carmen Peris, Carlos Pablo Gracia i Jesús Salmerón, mentre que el seté va ser el PP encapçalat per la seua presidenta i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, a qui acompanyen Elena Bastidas, Felipe Javier Carrasco, Jorge Bellver, Alfredo Castelló i la candidata a l’alcaldia de València per aquesta formació, Maria José Català en els primers llocs.

Pilar Lima lidera la candidatura d’Unides Podem-EUPV a València que compta amb la secretària d’EUPV Rosa Pérez Garijo com a número dos, seguida de Ferran Martínez Ruíz (Podem), Jaume Monfort (Podem) i el que fora secretari autonòmic de Medi ambient per Compromís Julià Álvaro.
Per la seua banda, José María Llanos és el número u de Vox, Josep Manel Barberá el d’ERPV i Raquel Aguilar per PACMA, entre d’altres formacions.

ALACANT

De les 14 candidatures presentades a Alacant, totes elles estan formades per 35 persones i cinc suplents i la primera va ser registrada pel PSPV amb una llista encapçalada per l’actual consellera de Sanitat, Ana Barceló. Li segueixen José Chulvi, Laura Soler, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques i Sandra Martín en els primers llocs.

La següent candidatura és la de Compromís que lidera Aitana Mas i que inclou a l’actual conseller d’Economia, Rafa Climent; a Josep Nadal, Cristina Rodríguez, Marian el Campello i Antoni Arques i la tanca la que fóra diputada en aquesta passada legislatura Mireia Mollà i que ara aspira a l’alcaldia d’Elx.

Per part de Cs estan María Quiles, Yaneth Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez, Fernando Llopis i Toni Woodward. La sisena candidatura és la del PP amb José Ciscar com a cap seguit per l’actual secretària general de la formació, Eva Ortiz, i per Adrián Ballester, Elisa Díaz i José Juan Zaplana.

Unides Podem-EUPV va presentar la seua llista en desé lloc i està encapçalada pel candidat a presidir la Generalitat Valenciana, Rubén Dalmau al costat de Beatriu Gascó, Estefanía de los Reyes, Naiara Davó, David Vergara i Ana Isabel Mateu, entre d’altres.

Vox concorre amb Ana Vega com a cap de llista, mentre que en PACMA està al capdavant Paloma Jerez i en Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) Mikel Lorenzo.

CASTELLÓ

Per la circumscripció de Castelló, en la qual les formacions presenten llistes de 24 noms i tres suplents, també el primer partit a registrar la seua candidatura davant la Junta Electoral va ser el PSPV que per aquesta província lidera l’actual president de la Generalitat i candidat a la reeleción, Ximo Puig. Li segueixen la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador; el secretari general de la formació en la província, Ernest Blanch, Savina Escrig, Carlos Laguna i Ana Besalduch.

El següent partit és Compromís amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, com a cap de llista acompanyat per Mònica Àlvaro, Belén Bachero, José Silverio, Inmaculada Carda i Miriam Pañella.

Pel PP, Miguel Barrachina és el número u, seguit per Luis Martínez, Rubén Ibáñez, Beatriz Gascó, María Luisa Mezquita i Jesús Antonio Lecha. Per Cs –nové en el registre– estan Merche Ventura, Cristina Gabarda, Eduardo del Pozo, Vicente Fernández i David Luis López.

Irene Rosario Gómez encapçala la llista d’Unides Podem-EUPV, que es va presentar en onzé lloc, acompanyada per Cristina Cabedo, César Jiménez, Cristian Veses, Susana Gómez i Marisa Saavedra.

Vox es presenta amb María de los Llanos encapçalant la llista, ERPV amb l’expresident preautonòmic Josep Lluís Albinyana i PACMA amb Elisabeth Rodrigo al capdavant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =

programacion rialto
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020