25n
25N
25N

València obri un procés de consulta ciutadana per a la reordenació dels contenidors en illes a la zona nord de la ciutat

València obri un procés de consulta ciutadana per a la reordenació dels contenidors en illes a la zona nord de la ciutat
04/06/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que forma part del procés per a la reorganització en «illes» de contenidors els més complets possible en tota la ciutat. De fet, l’any passat ja es va actuar en 13 barris sobre un total de 3.074 contenidors aprofitant la instal·lació del marró per al reciclatge de la matèria orgànica, evitant així que estigueren dispersos per tots els carrers. «Amb aquesta mesura pretenem millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels nostres barris així com promoure el reciclatge», ha destacat Campillo.

«Amb els contenidors agrupats per illes, les persones visualitzen els diferents tipus de fraccions i facilitem el reciclatge», segons el vicealcalde. De fet, l’Ajuntament també instal·larà vinils amb informació específica dels tipus de residus que s’han de dipositar en cadascú d’ells i consells per a millorar la seua gestió, a més de posar a disposició el telèfon 010 d’atenció municipal. «Volem augmentar així les taxes de reciclatge a la nostra ciutat».

Ara comença el procés en la zona nord de València, concretament en els barris de Campanar, les Tendetes, el Calvari, Sant Pau, Marxalenes, Morvedre, Tormos, Sant Antoni, Orriols, Torrefiel, Sant Llorenç, Benicalap, Ciutat Fallera, Benimàmet i Beniferri. Es tracta de 703 contenidors d’envasos, 712 d’orgànica, 573 de paper-cartó i 1350 de resta. Des de l’Àrea de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic es remetrà en els pròxims dies una carta a les entitats veïnals, comerciants i del sector de l’hostaleria dels barris per informar i obrir un període de 15 dies per tal que puguen estudiar la proposta d’ubicació d’aquestes «illes» i plantejar millores.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que la decisió de les ubicacions és un tema complex perquè s’han de mantenir les interdistàncies entre les «illes» i els veïns i veïnes han de poder tindre accés al contenidor amb facilitat. Tot i això, «intentarem atendre les reclamacions i observacions per tal d’aconseguir el major consens possible».

Les suggerències o al·legacions de les entitats es poden adreçar abans del 19 de Juny al correu electrònic atencionetejaurbana@valencia.es, a la seu electrònica de l’Ajuntament de València https://seu.valencia.es o qualsevol registre físic d’entrada del Consistori.

També Campillo ha volgut recordar que aquesta mesura es pren d’acord amb el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana que a banda de la reorganització dels contenidors en «illes» assenyala que aquest 2020 els municipis han d’implantar la recollida de la matèria orgànica i que, segons el vicealcalde, «a València arribarem enguany al 100 per cent dels nostres barris i Pobles».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =