25n
25N
25N

La Setmana Santa Marinera, una festa d'Interés Turístic Nacional única a Espanya

La Processó dels Fanals o la Processó de les Palmes, alguns dels primers actes de la Setmana Santa Marinera 2019

La Setmana Santa Marinera, una festa d'Interés Turístic Nacional única a Espanya
10/04/2019 -

Pels carrers dels barris del Cabanyal, Canyamelar i Grau ja es respira ambient de festa, però també de passió i devoció per una celebració que ha perdurat amb el pas dels anys, gràcies al treball de confraries, germandats i veïns. La Setmana Santa Marinera 2019 calfa motors per a donar pas a dies intensos en els quals els carrers dels Poblats Marítims s’ompliran de processons i desfilades que formen part de la tradició valenciana.

La programació de la Setmana Santa Marinera 2019 arrancava dissabte passat, 6 d’abril, amb la Retreta. No obstant això, els dies grans començaran a partir d’aquest divendres, 12 d’abril, quan comencen processons tan esperades com la Processó de les Pregàries de la parròquia Santa María del Mar (23.30 h) o la Processó dels Set Dolors de la Verge de la parròquia Cristo Redentor – San Rafael Arcángel (23.00 h).

Exposición de la Semana Santa Marinera

Així i tot, el cap de setmana es preveu intens, gràcies a un programa de la Setmana Santa Marinera, que fa honor a la seua declaració com a Festa d’Interés Turístic Nacional. I és que, cada any, milers de valencians i visitant es desplacen a aquest antic poble mariner per a gaudir d’actes tan destacats, com la Processó dels Fanals, que tindrà lloc el 13 d’abril, a les 21.30 hores, des de la parròquia Nuestra Señora de los Ángeles o la Processó de les Palmes, que se celebrarà el diumenge 14 d’abril, a les 10.30 hores, des de la parròquia Cristo Redentor – San Rafael Arcángel.

Tanmateix, això és tan sols una pinzellada de la multitud de processons previstes per a la Setmana Santa Marinera 2019, que se celebrarà del 12 al 21 d’abril. I és que, malgrat que cada parròquia programe les seues respectives processons, sí que existeixen tres actes conjunts en els quals participen tots els col·lectius que treballen per a tirar avant aquesta festa.

Programació Setmana Santa Marinera 2019

Així, la visita als Sants Monuments, en la qual només es compta amb l’acompanyament musical del so dels tambors -18 d’abril, a les 20.00 hores, des de la parròquia Santa María del Mar-; o la Processó General del Sant Enterrament, l’acte principal de la Setmana Santa Marinera, que mostra un solemne recorregut per la passió i mort de Jesús, i que arranca, el 19 d’abril, a les 18.30 hores i finalitza al voltant de la 1.30 hores, són dos dels actes col·lectius.

L’últim acte conjunt se celebra el diumenge, 21 d’abril, quan té lloc la Desfilada de Resurrecció, única en tota Espanya. I és que el color, les marxes alegres i festives i l’absència d’imatges i passos, ja que els personatges bíblics canvien els seus atributs per flors que llancen a un públic que els aplaudeix és el fermall perfecte per a tancar la Setmana Santa Marinera.

Semana Santa Marinera

Desfile de Resurrección / Rafa Esteve

L’origen de la Setmana Santa Marinera

Aquesta celebració va nàixer de la fe que els homes i dones, que vivien en aquest antic poble mariner, professaven al mar. La seua vida era la pesca, i la devoció pel mar mediterrani va créixer fins al punt de començar a realitzar-se ofrenes per a demanar la protecció del mariner. Així, el refranyer popular deia: “Si a Déu vols pregar, posat en la mar”.

Amb el pas del temps, la Setmana Santa Marinera va anar adquirint els costums de la gent marinera fins a convertir-se en el que, hui dia, coneixem.

Com arribar a la Setmana Santa Marinera 2019

L’EMT t’acostarà fins als Poblats Marítims a través de les línies 3, 4, 19, 30, 31, 32, 41, 81, 92, 95, 99 i les línies nocturnes N1, N8 i N9, mentre que amb Metrovalencia hauràs d’agafar les línies 5 o 7 o les línies 4, 6 i 8 de tramvia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − sis =

museo prehistoria