25n
Orgull
Orgull

Una processó recorre València en honor a Sant Vicent Ferrer

archivo

Una processó recorre València en honor a Sant Vicent Ferrer
07/04/2019 -

València acull aquest diumenge una processó extraordinària en honor a Sant Vicent Ferrer, que es desenvoluparà pels carrers el centre històric i que, segons l’Arquebisbat, “no té precedents des de l’any 1955, quan es va commemorar el cinqué centenari de la canonització del sant valencià pel papa Calixt III”.

En 1955 el papa Pío XII hi havia va concedir un Any Sant Jubilar a la diòcesi de València, a petició del llavors arquebisbe de València, monsenyor Marcelino Olaechea. Entre altres celebracions, va tindre lloc una processó extraordinària amb totes les associacions i entitats vicentines el 27 de juny d’aquell any que va recórrer els carrers de València, han informat les mateixes fonts en un comunicat.

A més, es va organitzar una gran exposició vicentina en el Real Convent de Santo Domingo (hui Capitania General) on sant Vicente Ferrer va passar els seus anys de formació. Fins allí va ser portada temporalment la relíquia del crani del sant valencià que va ser portada des de Vannes (França) on està soterrat.

Ara, 64 anys després, la diòcesi de València celebra de nou un Any Sant Jubilar Vicentino concedit pel papa Francesc, a petició del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, amb motiu en aquesta ocasió del 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, en Vannes (França) ocorreguda el 5 d’abril de l’any 1419.

La processó vicentina extraordinària partirà a les 18.30 hores des de la Catedral amb la participació de totes les entitats vicentinas de la Comunitat Valenciana, cadascuna portant la seua imatge titular. Al terme eixirà la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats i la relíquia més gran que es venera del sant dominic, en el Col·legi Imperial de Xiquets Orfes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 1 =