25n
25N
25N

La 'Processó dels xiquets' recorre aquest dilluns el carrer Sant Vicent

La 'Processó dels xiquets' recorre aquest dilluns el carrer Sant Vicent
02/06/2019 -

L’associació de Xiquets del Carrer Sant Vicent celebrarà aquest dilluns la seua tradicional ‘Processó dels xiquets’, amb la participació de centenars de xiquets i familiars, acte de principal de la seua festa anual que organitza de forma ininterrompuda des de l’any 1625.

El president de l’entitat, Rafael Pinazo, ha explicat que “la processó la realitzaven cada any, vestits de dominics, els xiquets orfes del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes, fundat per Sant Vicent Ferrer en 1410, quan estava situat enfront de l’Església de Sant Agustí, a València, per a recollir donatius”, recull l’Arquebisbat en un comunicat.

La processó partirà a les 20 hores des de l’església de Sant Agustí cap a un templet dedicat al sant, situat en el número 26-28 del carrer Sant Vicent Màrtir de València, on s’entronitzarà la imatge de Sant Vicent Ferrer, d’Ignacio Vergara.

Així mateix, el dimarts, després d’un concert als peus de l’altar, a la nit, la imatge serà baixada i traslladada a la seu i posterior domicili dels Clavaris Majors on romandrà tot l’any. També el dimarts, a les 19.30 hores, se celebrarà en Sant Agustí la missa pels difunts de l’associació.

A més, dins dels actes de la festa de l’associació, aquest diumenge s’ha celebrat la solemne missa cantada en Sant Agustí i, a la vesprada, té lloc el tradicional Baptisme a la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer (el Pouet). Posteriorment, partirà des de l’Avinguda de l’Oest una cavalcada, amb la participació de xiquets al costat de les seues famílies, per a anar a oferir al xiquet batejat a la Mare de Déu en la seua Basílica.

L’Associació de Xiquets del carrer de Sant Vicent celebra la seua festa de forma ininterrompuda des de l’any 1625 amb la finalitat de “recordar la labor de la institució, que va adoptar el nom de Col·legi Imperial de Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer en 1624, quan els xiquets que vivien en un hospici enfront de l’església de Sant Agustí es van traslladar a una nova seu, coneguda com la ‘Casa de l’Emperador’, situada en l’actual carrer Colón. En l’actualitat, l’associació compta amb més de 5.000 integrants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 4 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante