caixa popular

La Reial Senyera recorre els carrers de València en la Processó Cívica

Un cordó policial ha vetlat per la seguretat en una processó que, cada any, concentra a milers de valencians

La Reial Senyera recorre els carrers de València en la Processó Cívica
09/10/2018 -

Un any més, la Senyera torna a onejar pels carrers de la ciutat de València. Després de la recepció, en el Consistori, de la corporació municipal, autoritats i convidats, així com de la lectura del Decret de l’Alcaldia, es procedia a un dels actes més emotius del 9 d’Octubre. Milers de valencians s’han concentrat en la Plaça de l’Ajuntament per a no perdre’s la tradicional Baixada de la Reial Senyera per la balconada principal del Consistori.

Al so de l’Himne Regional i Nacional, i amb el tret de les 21 salves d’honor, la Senyera ha anat descendint, a través de cordes, per la balconada, encara que, això sí, sense inclinar-se. I és que, l’any 1365, i per privilegi del Rei Pedro, el Cerimoniós, la Senyera valenciana no pot inclinar-se davant res i davant ningú.

bajada_Senyera_2018A continuació, arrancava la Processó Cívica, en la qual han participat tant les Falleres Majors de València, com a diferents associacions, entitats professionals i organitzacions, com Lo Rat Penat o el Tribunal de les Aigües, així com tots els partits polítics. En aquesta ocasió, la primera tinent alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha sigut l’encarregada de portar la Senyera al llarg de tot el recorregut.

La processó ha seguit pel carrer Sant Vicent, en direcció a la Plaça de la Reina per a, pel carrer la Pau, arribar a la Plaça d’Alfons el Magnànim, lloc en el qual es troba l’estàtua Jaume I, i on ha tingut lloc la tradicional ofrena de flors. A continuació, entre aplaudiments, aclamacions i algun que una altra xiuletada, la processó ha continuat fins a la Plaça de l’Ajuntament per a, de nou, tornar a dipositar la Real Senyera en l’Arxiu Municipal.

Per a finalitzar aquest matí de celebració, els valencians han pogut gaudir d’una espectacular mascletà, a càrrec de la pirotècnia Aitena, que ha fet lluir més, si cap, la protagonista del Dia de la Comunitat Valenciana: la Senyera.

Així, i per a garantir el transcurs pacífic de la Processó Cívica, s’ha comptat amb un important desplegament policial, amb efectius tant de la Policia Local, com de la Policia Nacional, que han format un cordó policial al llarg de tot el recorregut. Els actes del 9 d’Octubre continuen, aquesta vesprada, amb la manifestació, que des de fa 30 anys convoca la Comissió del 9 d’Octubre, així com amb la XV Entrada de Moros i Cristians.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + catorze =

Valencia orgullosa
sempre teua