25n
25N
25N

Joves, docents i autoritats polítiques cerquen solució a problemes socials

Joves, docents i autoritats polítiques cerquen solució a problemes socials
15/06/2017 -

la-cajaL’Associació Jovesolides ha reunit hui, a València, a més de 120 xiquets i xiquetes de 9 centres escolars en la Trobada ‘La Caixa’. Un espai de reflexió i construcció on joves, docents, i representants de l’administració pública han compartit espai per a trobar solucions a problemes socials.

‘La Caixa’, desenvolupada amb el suport econòmic de la Direcció general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana és un projecte pioner a Espanya en el qual s’ha treballat amb els i les més joves la sensibilitat i presa de consciència de problemes socials a través dels Objectius de Desenvolupament sostenibles (ODS).

Hui s’ha tancat aquest projecte amb una trobada dirigida a fomentar el treball col·laboratiu, de tota la ciutadania, inclosos els més joves a través de taules d’incidència política. Durant més de dues hores joves, docents i prop d’una dotzena d’autoritats polítiques han reflexionat junts sobre problemes socials, han cercat solucions i fins els han donat forma a través del prototipat.

L’acte ha comptat amb la presència de la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez Seguí, el Director General de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo García, i la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such. I també amb la presència de Loudes Mirón, i Boutaina El Hadri, presidenta i gerent de l’associació Jovesolides.

La presidenta de l’entitat ha recordat que amb aquest projecte s’ha treballat en 9 centres educatius de la província de València, “concretament en 10 aules en els municipis de València, Burjassot, Paiporta, Torrent i Aldaia.” I ha destacat l’essència d’aquesta experiència, “en Jovesolides ens agrada treballar molt en equip perquè així pensem, que els problemes, siguen grans o xicotets, se solucionen”.

En aquest sentit, Federico Buyolo ha reforçat aquest missatge enfront del jove auditori, “tots els grans avanços de la humanitat s’han produït gràcies a la cooperació de les persones. I els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una visió diferent del món, però podem fer-ho, som a primera generació que pot aconseguir millorar el món”.

La Secretària Autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, ha fet èmfasi en la necessitat de conscienciació col·lectiva. “El primer és saber què volem fer amb el nostre món, i quan ho tinguem clar, fer-ho junts perquè és més efectiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

bombers
CCCC
bombers