25n
25N
25N

Félix (PROAVE) apunta que el Corredor Mediterrani "ha de ser la primera mesura a dur a terme" pel govern

Defensa que és un “motor fonamental” de noves activitats i que és “fonamental” per a la “integració nacional”

Félix (PROAVE) apunta que el Corredor Mediterrani "ha de ser la primera mesura a dur a terme" pel govern
18/01/2020 -

El president de la Fundació PROAVE, de la Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana i vicepresident de FERRMEDFederico Félix, ha apuntat que “si el nou govern està compromés amb una estratègia de progrés, el Corredor Mediterrani ha de ser la primera mesura a dur a terme i a acabar en temps rècord” i ha animat a “fer l’esforç inversor que siga necessari, ja que la rendibilitat econòmica i social de la infraestructura està assegurada”.

Així ho ha explicat en un article d’opinió, en el qual ha apuntat al fet que “si els governs d’Espanya hagueren valorat assenyadament els avantatges del Corredor Mediterrani, aquest portaria ja implantat més de deu anys i Espanya haguera crescut més, generat més ocupació i reduït les seues emissions a l’atmosfera, millorant considerablement les condicions de vida i ocupació i les perspectives de futur del país”.

“La inversió del Corredor ja estaria amortitzada en gran manera i l’estalvi en transport hauria incrementat sensiblement els ingressos dels productors en molts milions d’euros per temporada”, ha defensat.

Així, ha assenyalat: “Si el nou govern està compromés amb una estratègia de progrés, com ha anunciat i suggereix amb les quatre vicepresidències creades, el Corredor Mediterrani ha de ser la primera mesura a dur a terme i a acabar en temps rècord”, ha destacat, al mateix temps que ha assegurat que el disseny és “clar” i els estudis de traçat, impactes i inversió “estan fets”, per la qual cosa “el benefici econòmic, social i ambiental d’una ràpida implantació és prou transcendent perquè tinga una ràpida execució”.

“Esperar a 2025 per a veure el Corredor Mediterrani en funcionament, com va afirmar el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, seria massa costós per al país i un autèntic fracàs per al govern”, ha assenyalat, i ha animat a “fer l’esforç inversor que siga necessari, ja que la rendibilitat econòmica i social de la infraestructura està assegurada”.

Félix ha explicat els tres “pilars fonamentals” de l'”estratègia de progrés” que ha anunciat el nou govern. Aquests són el progrés econòmic, que “es recolza en la millora de la productivitat i la competitivitat de l’economia, l’elevació de la capacitat innovadora i el canvi de model productiu”; el progrés social, que “pivota sobre la creació d’ocupació, una major igualtat d’oportunitats, l’eliminació de la pobresa severa i la reducció de les desigualtats en la distribució de la renda i la riquesa”; i la sostenibilitat ecològica, que “persegueix una reducció sistemàtica de l’impacte mediambiental de l’activitat productiva, la mobilitat i l’estil de vida, així com l’adaptació al canvi climàtic”.

“EFICIÈNCIA, EFICÀCIA I CELERITAT DEL CANVI”

El president de la Fundació Pro AVE ha apuntat que els tres pilars han d’estar “estretament interrelacionats en llaures a l’eficiència, eficàcia i celeritat del canvi”. No obstant això, ha matisat que “per a aconseguir això, la selecció dels instruments i actuacions a dur a terme ha de ser intel·ligent i ben informada”. “En cas contrari, el fracàs, la dilapidació de recursos i la frustració social estan assegurats”, ha afegit.

En aquest sentit, ha assenyalat que un “poderós” instrument d'”una estratègia d’aquesta naturalesa és el Corredor Mediterrani”. “Un instrument capaç de contribuir significativament a la construcció dels tres pilars de l’estratègia de progrés, ja que constitueix un important generador d’ocupació i motor del creixement econòmic de forma tant directa com indirecta i induïda”, ha afirmat.

“Aquesta inversió no sols genera ocupació directa, sinó que origina importants efectes arrossegue sobre moltes altres activitats”, ha defensat.

Félix ha explicat que el Corredor Mediterrani també contribueix “significativament” a la “millora de la competitivitat de les economies per les quals discorre”, en reduir “el cost de transport en relació amb el camió i millorar l’accés als mercats”, a més d'”elevar la reputació dels productes transportats” a causa dels “avantatges ambientals que comporta en societats cada vegada més sensibilitzades amb el canvi climàtic”.

“A conseqüència d’això, és una garantia de manteniment i increment d’ocupació i millora dels ingressos dels habitants de les zones beneficiades per aquesta infraestructura, i en el cas que ens ocupa, més del 40% de la població nacional”, ha defensat.

A més, ha remarcat que és un “motor fonamental” de noves activitats generadores de renda i ocupació en permetre la desviació d’una part “important” del trànsit de mercaderies entre Àsia i Europa, ja que “escurça, abarateix i beneficia ambientalment la connexió entre totes dues àrees econòmiques a través dels ports del Mediterrani espanyol”.

“A conseqüència d’això no sols contribueix a l’increment de l’activitat logística i diversos serveis relacionats amb ella, sinó que eleva substancialment l’atractiu de l’Arc Mediterrani Espanyol per a la localització de noves activitats productives i la inversió estrangera”, ha asseverat.

“VEHICLE FONAMENTAL” PER Al “CANVI DE MODEL ECONÒMIC”

En definitiva, segons el president de la Fundació Pro AVE, constitueix un “vehicle fonamental” per al “canvi de model econòmic que tant necessita Espanya” i una “garantia de plena utilització del Corredor i ràpida recuperació de la inversió realitzada en ell”.

Així mateix, ha afegit que el Corredor Mediterrani és “fonamental” per a la “integració nacional”, i que “mitjançant la connexió circular, genera sinergies entre territoris i millora el producte turístic de la zona on es concentra el gruix d’aquesta activitat fonamental per a Espanya”.

Segons ha afirmat, representa un instrument d'”inestimable valor” per a la “descarbonització de l’economia i la societat espanyola”, en eliminar les “importants” emissions que genera el trànsit de mercaderies i el de persones per carretera, “tot això afavorit pels avantatges que tant en un cas com en l’altre aporta un Corredor de doble plataforma, amb alta velocitat i trànsit de mercaderies en ample europeu”.

“Igualment, disminueix de manera sensible les emissions a l’atmosfera del transport de mercaderies entre Àsia i el centre i nord d’Europa, en complementar substancialment al vaixell en el trajecte entre el Mediterrani i la Mar del Nord”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =