25n
25N
25N

El Consell d'Administració salva de la possible privatització a l'EMT

El Consell d'Administració salva de la possible privatització a l'EMT
28/03/2017 -

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha aprovat aquest matí iniciar el procediment per a proposar a l’Ajuntament de València l’establiment d’un termini indefinit perquè la societat siga la que continue prestant els servicis de transport públic a la ciutat.

L’acord, que busca assegurar la supervivència de l’EMT més enllà del 2025 (data marcada per l’anterior govern com a límit per a l’explotació del servici públic), ha comptat amb els vots a favor dels representants de Compromís, PSPV, València en Comú, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del PP.

Amb aquest acord, s’iniciaran els tràmits perquè l’Ajuntament faça una encomanda de gestió a l’EMT. A més, s’aprofitarà per a actualitzar el reglament del servici que data de l’any 2005 i s’adaptaran els estatuts de la societat a la Llei 21/2014, de 3 de desembre, per la qual es modifica la Llei de Societats de Capital per a la millora del govern corporatiu.

“Estem davant d’un dia molt important per a la supervivència de l’EMT i per a assegurar els llocs de treball dels seus 1.638 treballadors i treballadores”, ha destacat el president de l’EMT i regidor de Mobilitat Sostenible Giusepe Grezzi. “Amb aquest acord aconseguim que 2025 no siga la data de defunció de l’EMT i assegurem el compromís que continue sent l’encarregada de donar el servici que es mereixen i necessitem els valencians i valencianes”, ha confirmat Grezzi.

El regidor de mobilitat ha criticat l’actitud del PP en votar en contra d’aquest acord. “Amb aquest vot negatiu el PP ha desaprofitat una bona ocasió per demostrar que està a favor de la continuïtat de l’EMT com empresa pública. Ens queda el dubte de si segueixen pensant en la privatització de l’empresa i en la retallada de drets per a treballadors i treballadores com ja volgueren fer amb la proposta d’ERO l’any 2012. Nosaltres ho impedirem amb totes les nostres forces”, ha conclòs el regidor Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 15 =

museo prehistoria